Starity

6 sztár, aki életet mentett

2016. szeptember 27. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lehetnek ünnepelt hírességek, de ettől még ők is emberek, és szükség esetén helyén van az eszük és a szívük. Cikkünkben hat olyan sztárt hoztunk el nektek, akik vészhelyzetben sem estek pánikba, lélekjelenlétüknek köszönhetően pedig életet mentettek.

hirdetés

Arnold Schwarzenegger

Az osztrák származású színész általában valamilyen hősies karaktert alakít a filmvásznon, 2004-ben azonban abban a helyzetben találta magát, hogy az életben is „vizsgáznia kellett” életmentésből, amikor hawaii nyaralása során egy sokkos állapotba került turistával hozta össze a sors.

A férfi éppen a tengerben mártóztatta meg magát, amikor a szorongás miatt sokkos állapotba került, begörcsölt lába miatt pedig képtelen volt kiúszni a partra. Schwarzi azonban nem habozott, amilyen gyorsan csak lehetett, előkerített egy úgynevezett boogie boardot, és kijuttatta a férfit a vízből.

Tom Cruise

A Mission: Impossible-filmek sztárjával szó szerint mindig történik valami, amihez már annyira hozzászokott, hogy szinte rutinosan segít a bajba jutottakon, mintha ez lenne a dolga. 1996-ban például egy olyan családot mentett ki szorult helyzétéből, melynek tagjai vitorlázás közben szenvedtek balesetet: hajójuk lángra lobbant, így gyorsan kellett cselekedni.

Egy másik alkalommal Tom szemtanúja volt, amint egy 23 éves fiatal nőt elütött egy autó, ő pedig mellette maradt, amíg a mentősök a helyszínre nem érkeztek, és a kórházba is követte őket, ahol a mintegy hétezer dollárra (~ 1 millió 856 ezer forint) rúgó orvosi ellátást is kifizette.

1998-ban ismét remekelt: szomszédasszonyát ugyanis kirabolták, Tom pedig a testőre kíséretében a rablók után eredt, hogy visszaszerezze a több ezer dollárra becsült ékszereket.

Patrick Dempsey

A Grace klinika sztárja 2012-ben mentette meg a 17 éves Weston Massetet, aki miután elveszítette az irányítást autója felett, balesetet szenvedett. A színész rögtön akcióba lendült, majd egy tűzoltó készülék, valamint egy emelőrúd segítségével biztonságba helyezte az áldozatot, és egészen addig tartotta benne a lelket, amíg meg nem érkeztek érte a légimentők, hogy kórházba szállítsák.

Gerard Butler

A 46 éves színészt 1997-ben tüntették ki hősiességéért és bátorságáért, miután kimentett egy 14 éves fiút egy skóciai folyóból. Történt ugyanis, hogy Gerard éppen az édesanyjával piknikezett a környéken, amikor meghallotta, hogy valaki segítségért kiált. Amikor odament a fiúhoz, megtudta, hogy annak barátja bajban van, a folyóban fulladozik, Gerard pedig gondolkodás nélkül a vízbe vetette magát, és megmentette a tinédzsert.

Mila Kunis

Az ukrán szépség is bebizonyította, hogy lélekjelenlétből jeles, ugyanis 2012-ben megmentette a házában dolgozó egyik munkást. Munka közben a férfira súlyos roham tört rá, aminek következtében elharapta a nyelvét. Már köhögött, fulladozott és a feltörő hányásával küszködött, amikor Mila észrevette, hogy baj van. Rögtön odalépett hozzá, oldalára fordította a férfit, majd egy barátjával közösen kitámasztották a száját, hogy megakadályozzák a nyelve lenyelésében, és mire értesítették a mentőket, a munkás jobban lett.

Mark Harmon

Az NCIS különleges ügynökét alakító színész sem hátrál meg, ha baj van, mi több, szívesen és készségesen segít, ha tud. Így történt 1996-ban is, amikor a színész kimentett két 16 éves fiút egy autóbaleset következtében kigyulladt autóból. Az egyik fiú könnyebben sérült, a másik pedig harmadfokú égési sérüléseket szerzett, ám Harmon nélkül valószínűleg nem élték volna túl.

via MoviePilot

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek