Starity

13 előadó, aki ki nem állhatta saját slágerét

2016. október 14. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hiába a siker, az eladások után befolyó mesés összegek és a rajongók imádata, az alábbi sztároknak a könyökükön jöttek ki legnépszerűbb dalaik.

hirdetés

James Blunt – You're Beautiful

Megjelenés ideje: 2005

Ha szóba kerül James Blunt, a legtöbben rögtön a You're Beautiful című dalra asszociálnak a neve hallatán. Valóban ez a dal a legsikeresebb az énekes szerzeményei közül, de saját bevallása szerint a háta közepére sem kívánja már. 

Addig nyomták le az emberek torkán, amíg baromi idegesítő nem lett

– nyilatkozta egy interjúban a dal kapcsán az énekes.

Céline Dion – My Heart Will Go On

Megjelenés ideje: 1997

A My Heart Will Go On a James Cameron rendezte Titanic című film betétdalaként jelent meg 1997-ben és az év egyik legsikeresebb slágere lett. Érdekesség, hogy Céline eredetileg nem is látott fantáziát a dalban, ami a mai napig a legnépszerűbb és legtöbb példányszámban elkelt kislemeze.

Nem is akartam rögzíteni a dalt, de hála Istennek nem hallgattak rám

– vallotta az énekesnő.

Kelis – Milkshake

Megjelenés ideje: 2003

A Bajos csajokban is felcsendült szerzemény nagy kedvence volt a fiataloknak a 2000-es évek elején, ám a dalt övező lelkesedés közel sem ragadt át annak előadójára.

Elég vicces, de egyáltalán nem fogyasztok tejturmixot

– magyarázta a Mirrornak Kelis.

Lady Gaga – Telephone

Megjelenés ideje: 2010

2010-et írtak a naptárak, amikor napjaink két legnépszerűbb női előadója, Lady Gaga és Beyoncé összejöttek egy közös duett, a Telephone erejéig, ami mondanunk sem kell, hatalmas siker volt – világszerte arany- és platina minősítést szerzett. A Mother Monster azonban nem volt hasra esve tőle, a videoklipet pedig egyenesen utálja.

Még csak meg sem néztem a Telephone videóját, annyira utálom. Sok elcseszett ötlet valósult meg abban a kisfilmben

– kommentálta Gaga 2011-ben a közös munkát.

Tina Turner – What’s Love Got To Do With It

Megjelenés ideje: 1984

A Grammy-díjas énekesnő annyira utálta fent említett szerzeményét, hogy menedzsere rábeszélése nélkül legszívesebben elő sem adta volna a fellépései alkalmával.

Adam Lambert – Runnin'

Megjelenés ideje: 2012

Az American Idollal a köztudatba robbant énekes sem elégedett minden eddigi munkájával, de saját bevallása szerint a Runnin' különösen távol áll tőle, méghozzá okkal.

A dalt akkor írtam, amikor nagyon depressziós voltam, és sötét korszakát éltem az életemnek. Éppen ezért most, hogy jobban vagyok, nem érzem úgy, hogy elő akarnám adni.

Beastie Boys – You Gotta Fight For Your Right To Party

Megjelenés ideje: 1986

Miközben a 80-as években mindenki az ő slágerükre bulizott, a srácoknak a szőr felállt a hátán a You Gotta Fight For Your Right To Party-tól. Úgy gondolták, hogy a dal úgy rossz ahogy van, ezzel kapcsolatos érzésükről pedig az 1999-ben megjelent Sounds of Science-ben nyilatkoztak bővebben.

Madonna – Like a Virgin

Megjelenés ideje: 1984

Pályafutása során a popkirálynő is ejtett pár hibát – és pontosan ilyen bakinak tartja a Like a Virgin című dalát is, melyet csak komoly összeg fejében lenne hajlandó újra előadni.

Nem hiszem, hogy el tudnám énekelni újra a Holiday-t vagy a Like a Virgint. Képtelen vagyok rá. Legfeljebb akkor, ha valaki fizet 30 millió dollárt érte vagy ilyesmi.

Mandy Moore – Candy

Megjelenés ideje: 1999

A színész-énekesnő karrierjét egyértelműen a Candy indította be, ő azonban egyáltalán nem büszke rá, sőt! Legszívesebben elfelejtené első szárnypróbálgatásait.

Mindenkinek kártérítést kéne fizetnem, aki megvette az első két albumomat

– nyilatkozta egy interjúban.

Janie Lane (Warrant) – Cherry Pie

Megjelenés ideje: 1990

A Cherry Pie nemcsak a Warrant legnépszerűbb slágere, hanem a valaha volt egyik legnagyobb rockhimnusz a zenetörténelemben, a banda énekese azonban ki nem állhatja a dalt és az azzal járó sztereotípiákat.

Gyűlölöm azt a dalt. Semmi kedvem nem volt megírni sem.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Megjelenés ideje: 1991

Kurt Cobain egy csapásra a lázadó tizenévesek szószólójává vált a  Smells Like Teen Spirit megjelenését követően, mely dalt egyébként csak poénnak szánta: egy olyan szerzeménynek, ami csupa ellentmondásokra épül. Csapattársait idegesítette, hogy sokszor a fellépések előtt írta a dalait mindenféle egyeztetés nélkül, és bár a Smells Like Teen Spirit hozta meg számukra a nemzetközi áttörést, szívből utálták a dalt – olyannyira, hogy karrierjük utolsó éveiben vagy el sem játszották azt vagy átköltötték és kifigurázták annak szövegét.

Frank Sinatra – Strangers in the Night

Megjelenés ideje: 1966

Hiába az egyik leghíresebb dala, Frank ki nem állhatta az egyébként listavezető nótát – legalábbis felesége szerint, ugyanis az énekes, maguk között szólva mindig így nyilatkott a szerzeményről, aminek megírásában több kollégája is segédkezett neki:

Ez egy darab szar. A legrosszabb kib*szott dal, amit valaha hallottam.

Robert Plant (Led Zeppelin) – Stairway to Heaven

Megjelenés ideje: 1971

Talán nincs olyan gitáros, aki ne az elsők között tanulta volna meg a Led Zep világhírű slágerét, ám annak énekese nem csinált titkot belőle, mennyire nem bírja a dalt.

Kiütést fogok kapni, ha minden koncerten el kell énekelnem a Stairway to Heavent

– nyilatkozta Plant 1988-ban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek