Starity

Nem mozdul az X-Faktor

2010. október 08. 12:12   |   Szerző: Eszty Morgan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Friderikusz Sándor még mindig kitart akciója mellett, miszerint nem mehet az X-Faktor és a Megasztár egy idősávban ugyanazon a napon. Szerinte a médiahatóság feladata az, hogy rendet rakjon.

hirdetés
Nem mozdul az X-Faktor

Friderikusz Sándor nem nyugszik, és most a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordult, remélvén, hogy igazságot tesznek. Azonban az illetések semmit sem tesznek, mert ez esetben elmondásuk szerint nincs mit.

A showman még odáig is elment, hogy Kolosi Pétert, az RTL Klub programigazgatóját is megkereste, remélvén, hogy így majd megállapodásra jutnak. Kolosi azonban nem hajlandó tárgyalni, ugyanis szerinte sincs miről beszélgetni. Hétköznap amúgy sem lenne értelme egy ilyen nagy volumenű műsort élőben sugározni. Ráadásul a Fókusz és a Barátok közt amúgy is viszik a hétköznap estéket, így az X-Faktorra amúgy sem lenne szükség, tehát maradnak szombaton. Úgyhogy nem maradt más, a TV2-nek kell döntenie, hogy tényleg meghozzák-e az áldozatot, és a Megasztárt átteszik egy másik napra; jelen esetben úgy néz ki, hogy nem marad más választásuk.

Azonban Friderikusz Sándor még mindig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságra szeretné bízni a döntést. Szerinte a NMHH egy olyan intézmény, amelynek feladata, sőt, mi több, kutyakötelessége, hogy figyeljék a kereskedelmi televíziók műsorait, és a hasonló helyzetekben, mint most, rábírják a csatornákat az egyeztetésre.

Azonban a NMHH-t nem érdekli Friderikusz véleménye, sajtóközleményben zárkóztak el a további vitáktól.

„A hatályos médiatörvény alapján a műsorszolgáltatás Magyarországon szabadon gyakorolható. A műsorszolgáltató önállóan határozza meg a műsorszolgáltatás tartalmát, és azért felelősséggel tartozik. Az NMHH nem szólhat bele a műsorszolgáltatók műsorstruktúrájába, ők maguk döntik el, mit mikor szerkesztenek adásba. A jelenleg hatályos szabályok nem tartalmaznak megkötéseket arra vonatkozóan sem, hogy az RTL Klub és a TV2 mikor adja le tehetségkutató műsorát. Ebben a két televízió az illetékes, a nézők feléjük jelezhetik kérésüket. – fűzte hozzá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság sajtóirodája. – A műsorokban – a már adásba szerkesztett műsorszámokban – tapasztalt törvénysértések tekintetében van a testületnek szankcionálásra lehetősége, ennél nincs nagyobb mozgástere.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek