Starity

5+1 álompasi, akiket könyvekben ismertünk meg

2016. október 21. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Könyvmolyok, figyelem! Biztos ti is olvastatok már olyan könyvet, aminek férfi főhőse elragadott titeket. Lássuk, a Moly értékelései szerint ki a legjobb öt!

hirdetés
5+1 álompasi, akiket könyvekben ismertünk meg

1. Daemon Black (J. L. Armentrout: Luxen-sorozat)

Szinte biztos, hogy Daemon Blacket senkinek nem kell bemutatni. Ez a srác a Luxen-sorozat kissé arrogáns, de érző szívű főhőse, aki csak úgy mellékesen egy távoli galaxisból érkezett űrlény, és kedvenc elfoglaltsága zavarba hozni szomszédját, Katyt. Ki nem bolondult bele, mikor a sorozatot olvasta?

2. Jace Wayland (Cassandra Clare: A végzet ereklyéi-sorozat)

Jace is egy olyan karakter, akit senkinek nem kell bemutatni. A fiatal srácot a démonok nem kifejezetten kedvelik, a tinilányok viszont annál inkább. Ugyanazok a jellemzői, mint Daemon Blacknek: arrogáns, de érző szívű. A ti szíveteket is megdobogtatta?

3. Cortez (Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi)

A Moly értékelései szerint a harmadik helyen Leiner Laura szereplője, Cortez áll. A gimnázium legnépszerűbb tanulója, gitározik, énekel, gördeszkázik és gazdag, diplomata szülők gyereke. Ki ne lenne elragadtatva tőle?

4. Will Herondale (Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek-sorozat)

Listánkon két Cassandra Clare által kitalált szereplő is helyett kapott, ugyanis a Moly tagjai a Pokoli szerkezetek sorozat egyik szereplőjét, az Árnyvadász akadémia tanulóját, Will Herondale-t is nagyon kedvelik. Igazán meg tudjuk érteni, a srác egy szívtipró!

5. Peeta Mellark (Suzanne Collins: Éhezők viadala)

Az Éhezők viadala hősszerelmese is a listára került, nem is csoda, hisz ki ne kedvelne egy érzékeny, jólelkű fiút, aki mindent megtesz a szerelméért? Igaz, a trilógia rajongói közt volt, aki Gale-nek szurkolt, volt, aki Peetának, a legtöbb lány szívébe azonban a szőke hajú srác lopta be magát.

+1 Gideon de Villiers (Kerstin Gier: Időtlen szerelem-trilógia)

Kerstin Gier művének egyik karaktere, Gideon de Villers nemcsak Gwendolyn fejét csavarta el, hanem az olvasókét is. Az időutazó srác eleinte egy cseppet sem lopja be magát a szívünkbe, de, ahogy szép lassan kibontakoznak a történet szálai, megkedveljük őt. Aztán megint gyűlöljük, és végül ismét szeretjük. Gideon egy rendkívül sokoldalú szereplő, és valljuk be, aki tud bánni a karddal, és jól áll neki egy sárga harisnya is, arra nem igazán panaszkodhatunk...

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek