Starity

Kiderült, miről álmodnak a kutyák

2016. október 25. 07:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugye, te is elméláztál már azon, hogy vajon miről álmodik házi kedvenced? Most megtudhatod az igazságot!

hirdetés
Kiderült, miről álmodnak a kutyák

Végtelen rét? Milliónyi labda? Vagy egy zsíros steak? Mit lát álmában imádott játszópajtásad? Nos, eláruljuk, hogy nagy valószínűség szerint nem e fenti, kutyaszemmel izgalmas dolgokat, ugyanis négylábú barátod még álmában is a „földön jár”. A Harvard egyetem evolúciós pszichológusa, Dr. Deirdre Barratt ugyanis arra a végeredményre jutott kutatása során, hogy kutyusaink álmukban is a hozzájuk legközelebb állókkal kalandoznak, azaz velünk, a gazdijaikkal.

Az emberek is arról álmodnak, amik aznap foglalkoztatták őket, sokkal inkább vizuális, mint logikai értelemben. Nincs okunk azt feltételezni, hogy az állatok esetében ez másképp lenne. Mióta a kutyák általánosságban véve összekapcsolták életüket a gazdájukéval, az ő arcukkal, illatukkal álmodnak, vagy arról, hogy kérnek tőle valamit vagy esetleg idegesítik őt. Nincs is jobb módja tehát annak, hogy szép álmaink legyenek nekünk vagy gyermekeinknek, mint megtölteni a napjainkat boldog emlékekkel és biztonságos, kényelmes környezetben álomra hajtani a fejünket. Ez ugyanúgy jót tesz az állatoknak is

– nyilatkozta a tudós nemrégiben.

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

kutya álom alvás
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek