Starity

Íme legnépszerűbb Ossian-dalok!

2016. október 26. 05:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idén harminc éves fennállását ünneplő Ossian zenekar ezidáig 21 stúdióalbummal örvendeztette meg rajongótáborát, most az ezeken lévő dalokból válogattuk össze a legnépszerűbbeket.

hirdetés

Éjféli lány (1990)

A rock katonái albumon található Éjféli lány minden idők legkedveltebb Ossian-dala, ami több, mint két és félmillió megtekintéssel rendelkezik a YouTube-on. A dal az Ossian-klasszikusnak vélt felállásának (Paksi Endre, Maróthy Zoltán, Vörös Gábor, Tobola Csaba) idejéből származik.

A rock katonái (1990)

A 26 éve megjelent A rock katonái album címadó dalát majdnem kétmillióan nézték meg a legnagyobb videómegosztó oldalon, így minden bizonnyal ez a második legismertebb Ossian-mű. Érdekesség, hogy a zenekar mindig ezzel a dallal kezdi a koncerteket, így már az egész közönség betéve tudja A rock katonái szövegét.

2.

A szerelem országútján (1993)

A '93-mas Emberi dolgok album szerelmes balladája, A szerelem országútján csakugyan egy nagyon kedvelt Ossian-nóta, mely a Nagy Ő kereséséről és megtalálásáról szól.

Ha te ott leszel velem (2013)

A három éve megjelent A tűz jegyében album balladájának hivatalos szöveges videójára is igen szép számmal kattintottak már rá. A Ha te ott leszel velem az egyik legszebb Ossian-ballada, ami természetesen az idei válogatásalbumukon, a 30 év legszebb balladáin is helyet kapott.

Többet ér mindennél (2004)

2004-ben járunk a Tűzkeresztség című album megjelenésének idején. A lemezen található Többet ér mindennél című ballada nemrég érte el az egymilliós nézettséget a YouTube-on, így méltó helye van a listán. Érdekesség ezzel a dallal kapcsolatban, hogy öt éve, a zenekar 25 éves jubileumi koncertjén is előadták, és az énekes, Paksi Endre basszusgitározott benne.

Magányos angyal (1991)

Az Ítéletnap korongon található ballada egymilliós nézettséggel rendelkezik, és többnyire a színpadi repertoár részét is képezi. A tizenöt évvel ezelőtt megjelent dal sokak himnusza lett az elmúlt évek folyamán – többen magukra is tetováltatták szövegének egy részét, és a rajongók 100%-ig a magukénak érzik a dalt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek