Starity

8 dolog, ami csökkentheti a munkabeli hatékonyságodat

2016. október 26. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Túl sokáig voltál ébren előző éjjel, így nem pihented ki magad? Netán kihagytad a reggelit? Sok olyan tényező van, ami befolyásolhatja munkakedvedet és produktivitásodat – ezek közül hoztunk el nyolcat, melyeken könnyedén változtathatsz.

hirdetés
8 dolog, ami csökkentheti a munkabeli hatékonyságodat
Fotó: A kép illusztráció

1. SMS-ezés

Elfelejtetted megkérdezni a lakótársadat, hogy bevásárolt-e vagy még nem volt időd érdeklődni a legjobb barátnődnél, hogyan sikerült az előző esti randija, így egy SMS-ben szeretnél értesülni a fejleményekről? Ne tedd! – legalábbis ezt tanácsolja Hallie Crawford karrier-tanácsadó, aki szerint minden esetben érdemes elkülöníteni a magánéletet a munkától.

2. Figyelemelterelő kollégák

A nyitott ajtó látványa vonzza az unatkozó vagy lazítani vágyó munkatársakat, az ő társaságukban pedig nyilván nem tudsz úgy dolgozni, mintha magadban lennél, így nem csoda, ha a nap végére úgy érzed, nem haladtál előre. Ebből adódan jobban teszed, ha legalább addig magadra csukod az irodád ajtaját, amíg egy fontos projektre fókuszálsz, pláne ha időre kell elkészülnöd vele.

3. Csevegés

Az előző ponthoz kapcsolódik, hogy elkerülhetetlen a kollégákkal való csevegés, aminek a munkára gyakorolt pozitív befolyása is lehet, amennyiben a beszélgetés tárgya az adott projekt, amelyen dolgoztok. Ellenkező esetben érdemes a lényegre szorítkozni, így elkerülhetitek az időpazarlást, a baráti csevelyt pedig hagyjátok a munka utánra! Szervezzetek közös kapcsolatépítő jellegű programokat, ahol a munkán túli életetek lehet a fő téma.

4. Időhúzás

Épp egy fontos e-mailt vársz és nem győzöd frissíteni a fiókodat abban a reményben, hogy épp akkor fut be a várva várt üzenet? A tanácsadó szerint ez nem jó taktika. Sokkal okosabban tudod kihasználni az idődet, ha ahelyett, hogy perceken át fixírozod és frissíted a fiókod inkább 10-15 percenként jelentkezel be megnézni, megjött-e már a levél.

5. Hosszúra nyújtott ebédszünet

Ha tudod magadról, hogy az egyszerű Kiszaladok ebédelni-ből másfél órás kényszerleállás lesz, akkor inkább szokj át arra, hogy reggel viszel magaddal ebédet is, így amellett, hogy spórolsz a költségeken, még időt is megtakarítasz azáltal, hogy nem szakadsz ki nagyon a munkából, így étkezés után rögtön visszazökkenhetsz a projektbe, amivel éppen foglalkoztál.

6. Véget nem érő meetingek

Ha egy mód van rá, ne késs a megbeszélésekről, illetve ne húzd túl hosszúra őket. A kevesebb ebben az esetben is több lehet néha, hiszen egyrészt haladnod kell a rád bízott / általad választott feladatokkal, másrészt az időközben felmerülő problémákat, lehetőségeket, ötleteket folyamatosan, munka közben is átvehetitek és napirendre tűzhetitek.

7. Chatelés

Ha a barátaiddal, kollégáiddal való chateléssel próbálod elviselhetőbbé tenni a hosszú munkaidőt, azzal csak magadnak ártasz, ugyanis ebben az esetben nemcsak, hogy kizökkensz a projektől és a tempóból, sokkal nehezebb is lesz abba újra visszakapcsolódni, illetve hosszabb időt vesz így igénybe annak elvégzése – ezzel pedig ugyancsak magaddal tolsz ki.

8. Fontossági sorrend hiánya

Érdemes előző nap vagy aznap reggel felállítani az aznapi teendőid közti fontossági sorrendet és az alapján haladni, hiszen lehetőségek úszhatnak el, ha valamit túl sokáig halogattál és végül nem sikerült időben elkészülnöd vele.

via Popsugar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek