Starity

Elhunyt Leonard Cohen

2016. november 11. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A zenész halálhírét kiadója, a Sony Music Canada hozta nyilvánosságra.

hirdetés

Szomorúan jelentjük be, hogy a legendás költő, dalszerző és művész, Leonard Cohen elhunyt. Személyében a zeneipar egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő és termékeny látnokát veszítettünk el

– olvasható a posztban, a The Recording Academy azonban még fennköltebb szavakkal búcsúzott a Grammy-díjas előadótól.

Mélyen megrendülve értesültünk a Grammy- és életműdíjas Leonard Cohen haláláról. Több mint öt évtizedet felölelő, befolyásos karrierje során Leonard a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő popzenei költőjévé nőtte ki magát és számtalan dalszövegíró zenei próbaköve lett. Rendkívüli tehetségével rengeteg előadóra és szerzőre hatott, akárcsak a tágabb értelemben vett kultúrára.

A zenész az 1960-as években kezdte pályafutását, karrierje során pedig 14 stúdiólemezt, 13 verseskötetet és két regényt jelentetett meg. A halál november 7-én, Los Angelesi otthonában érte – 82 éves volt. Halálhírét csak tegnap hozták nyilvánosságra szerettei. Két gyermeket és két unokát hagyott maga után.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek