Starity

Alkalmi duci divat

2016. november 21. 21:09   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A december az ünnepek időszaka, és egy kis januári pihenő után jön a február, amikor egészen biztos minden hétre jut egy farsangi meghívás. Ilyenkor mindenkinek szüksége van egypár szuper alkalmi ruhára!

hirdetés
Alkalmi duci divat

Ma már a telt hölgyek előtt sincs akadály, hogy előnyös, és stílusukhoz illő ruhát válasszanak. A kínálat sokkal tágabb, mint pár éve, köszönhetően annak, hogy a gyártók felfedezték a közönség ducibb tagjaiban rejlő vásárlási potenciált, és a plus size nők pedg felfedezték, semmi szégyellnivaló nincs domborulataikban.

Az egyenszabású, modell alkatú szépségek divatjától hosszú út vezetett máig, olyan nőies formákkal rendelkező hírességek kiállásával, mint Jennifer Lopez, vagy Adele, és egy telt sor modell.

Ma már az borzolja fel a kedélyeket, ha egy divatmárka nem kínál nagyméretű darabokat. Idén tavasszal például Beyonce szorult magyarázkodásra, mert Ivy Park nevű márkája nem kínált plus size modelleket. Ami régen kivétel volt, az tehát ma már a szabály.

Még szerencsésebb, hogy vannak kimondottan olyan divatházak, amelyek csak a gömbölyűbb alkatúakra terveznek. Itt egész biztosan gondolnak a speciális igényekre, no meg arra is, hogy sokféle típus van a telt nőkön belül.

A plus size alkatúak sem egyformák

Többféle típus felosztás van, ha egy egyszerűbbet nézünk, az alábbiak szerint - is - vizsgálhatjuk, hogyan érdemes öltözéket választanunk.

A galamb típusok mellbősége és csípőbősége csaknem azonos, a törzsük egyenes, a derekukat nem igazán érdemes hangsúlyozniuk.

A homokóra típus szintén széles csípő és mell részen, ám a dereka karcsú. Ez öltözködés szempontjából a legszerencsésebb alkat.

A deltás típust széles váll és keskenyedő törzs jellemzi. A mellbősége jelentősebb a csípőbőségnél.

A körte típusú hölgyeknek a felsőteste vékonyabb, az alsóteste vastagabb, erős combok jellemzik.

Talán nem szorul sok magyarázatra, hogy minden típusnak a legelőnyösebb testtáját kell kiemelnie - legyen ez a dekoltázs, vagy a derék - és ahol túl erőteljes, azt kevésbé hangsúlyozni.

Például ha a deltás típusban ismerjük fel magunkat, hanyagoljuk a válltöméses ruhákat, vagy az olyanokat, amelyek nem engedik látni, hogy mellrésztől lefelé karcsúbbak vagyunk, mert ezek így “tömbösítenek”, maszkulinná tesznek.

Nagyminta, széltében csíkozás?

A ruha szabása, a kivágások sokat számítanak, épp így lehetőséget ad egy kis csalásra a minta is.

A keresztcsíkos ruha egyértelműen szélesít; a hosszanti csíkozás karcsúbbá tesz, ugyanígy a V alakban összefutó csíkok is nyújtanak.

A színekkel is játszhatunk: ha körte alkatúak vagyunk, válasszunk alkalmi öltözetnek világos blúzt vagy felsőt, sötét szoknyát, vagy olyan ruhát, amelyik felül élénkebb, világosabb, mint derékon alul.

Klasszikus trükk, amit rengeteg, hírességről vörös szőnyegen készült fotón láthatunk, az oldalrészen más színű betét. Ezzel a húzással optikailag “lenyes” a tervező a ruha tulajdonosának alakjából. Az ilyen alkalmi modellekre csapjunk le!

Végül egy tipp: a stílustanácsadók tapasztalata, hogy a nők általában mindenki másnál kritikusabban ítélik meg saját magukat. Vágjunk bele néha merésznek tűnő választásokba, mutassuk meg a stílusunkat. És ha jól érezzük magunkat egy ünnepen, vagy buliban, egy biztos: senki sem foglalkozik a típusunkkal, vagy alkatunkkal!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek