Starity

Íme a hét legnépszerűbb könyvsorozat

2016. december 10. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már több könyves toplistát is elhoztunk nektek az elmúlt hónapok folyamán, de most nézzük, a molyok értékelései alapján melyek a legnépszerűbbek.

hirdetés

1. J. K. Rowling: Harry Potter-sorozat

Bizonyára senkinek nem mondunk újdonságot azzal, hogy az ifjú muglik Rowling varázsvilágát kedvelik leginkább. E történet nagyon sok emberrel szerettette meg az olvasást, több tucatnyian várták a roxforti levelüket, amint betöltötték 11. életévüket, és a bagoly-imádat is akkortájt hódított, mikor a Harry Potter népszerűsége az egekben volt.

2. Suzanne Collins: Az éhezők viadala-trilógia

A sorozat első kötetének magyar megjelenése 2008-ban volt, ám az Éhezők viadala a filmnek köszönhetően tett szert hazánkban is hatalmas rajongótáborra. Természetesen nem állítjuk, hogy bárki is bele szeretne csöppeni a trilógiába (még a legelvetemültebb könyvmolyok sem), ennek ellenére a fantasztikus történet sok embert magával ragadott, és a Moly értékelései alapján bizony ez áll a második helyen.

3. Cassandra Clare: A végzet ereklyéi-sorozat

Clare művének még csak az első részét filmesítették meg, azt is három évvel ezelőtt, ám a sorozat a film megjelenése előtt is nagy népszerűségre tett szert. Ez természetesen cseppet sem meglepő, hisz a szereplők elbűvölőek - elég csak Magnus Blane, vagy Jace Wayland nevét említenünk -, és a történetre sem lehet az unalmas jelzőt használni.

4. J. L. Armentrout: Luxen-sorozat

A sokak által vitatott sorozat a negyedik legnépszerűbb a Molyon. A történet a maga nemében is szokatlannak minősül, hisz ki hallott már szívdöglesztő, zöld szemű, kockás hasú űrlényekről? A tinilányok álmává vált Daemon Black, és a kissé szerencsétlen könyvmoly, Katy Swartz szerelmének alakulását követhetjük nyomon a történetben, miközben izgalmas kalandoknak is tanúi lehetünk.

5. Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi-sorozat

Ha azt mondjuk, Leiner Laura korunk egyik legnépszerűbb magyar írója, akkor nem állítunk valótlant. Laura könyvei belopták magukat a tizenévesek szívébe, de több sorozata ellenére a Szent Johanna Gimi volt az, mely a legnagyobb hatást gyakorolta olvasóira. Megértjük, hiszen a főszereplő lány egy teljesen hétköznapi ember, így bármely olvasó a helyébe képzelheti magát, és joggal érezheti azt, hogy ez a történet hozzá szól.

6. Kerstin Gier: Időtlen szerelem-trilógia

A német származású írónő legismertebb, magyarul is megjelent sorozata az Időtlen szerelem-trilógia, mely egy teljesen hétköznapinak tűnő lány, Gwendolyn unalmas hétköznapjainak bemutatásával indul. Gwendolyn olyan, mint bármelyikünk: családi perpatvarokba keveredik, nem szívleli unokatestvérét, Charlotte-ot, szellemekkel társalog, és időutazik. Egy pillanat... Gwendolyn talán mégsem olyan, mint mi. Az időutazás bizonyára több embert is lázba hoz - vagy ha az nem is, Gwen társa, a híres Gideon De Villers biztosan -, így egyáltalán nem meglepő, hogy hatodik helyen ez a mestermű áll a Moly népszerűségi listáján.

7. Ötven árnyalat

Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint. Kalandjukat három könyven belül követheti az olvasó, s a történet végét természetesen az esküvő teszi teljessé.

Te mivel tennéd teljessé a listát?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek