Starity

Nagy Feró: „Kiherélték itthon a rockzenét!”

2016. december 12. 19:07   |   Szerző: Erdei Viktória

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itthon és külföldön is haldoklik a klasszikus rock. Az okok összetettek: a hazai rockvilág nagyjai közül Nagy Feró a rendszert és a médiát vádolja, Závodi Gábor szerint azonban a változó trendek is közrejátszanak. Mindezzel szembefordulva a nemrégiben megválasztott rocknagykövet, Takács Csaba Rock Camp-et szervez, hogy a fiatal generáció ne nőjön föl rockzene nélkül.

hirdetés

Haldoklik a klasszikus rock műfaj hazánkban, amelynek okát a zenei szakma jeles képviselői fejtették meg. A hanyatlás ellen talán van megoldás, de ez egy hosszabb folyamat.

Itthon folyamatosan kiherélik a rockzenét. A rendszerváltás óta semmi nem változott, nincs igazi szólásszabadság, a médiában a mai napig kisípolják a 8 óra munka szövegét

– mondta Nagy Feró.
 
Hasonlóan látja Takács Csaba dalszerzője,  Závodi Gábor is  a helyzetet, aki szerint a média és a trend viszonya tyúk-tojás kérdés, amelyben most a rock látszólag alulmarad, de valódi ereje nem tűnik el. 

Ma nem trendi farmerben, Beatrice pólóban rockernek lenni. De a rock igazi ereje ettől még nem gyengül. A líraibb dalokat ugyanúgy átérzik a diszkópatkányok is, mert ezek az értékek a génjeinkben vannak. Lehet, hogy nem mennek el rockkoncertre, de otthon titokban lesz majd egy Takács Csaba-lemezük

– mondta Závodi Gábor.
 
A műfaj helyzete tehát nehéz, de nem reménytelen: Takács Csaba maga is sajátos módon küzd érte. Az aranylemezes énekes többek között rocknagykövetként szervez ingyenes tábort jövő nyárra iskolásoknak, ahol ismert rockzenészektől tanulhatják majd a műfajt a tehetséges gyerekek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek