Starity

Új kisfilmmel jelentkezett AURORA

2016. december 21. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mindössze 20 éves Aurora Aksnes a minap osztotta meg rajongóival legújabb, Winter Bird című szerzeményéhez forgatott videóját, ami a márciusban megjelent All My Demons Greeting Me As A Friend elnevezésű stúdióalbumán kapott helyet.

hirdetés
Új kisfilmmel jelentkezett AURORA

A szemfüles rajongók korábban már sejthették, hogy kedvenc előadójuk új videoklippel szeretné megörvendeztetni őket, hisz az elmúlt időszakban több árulkodó fotó is napvilágot látott. A premierre december 20-án került sor a PAPER magazin weboldalán, ami a dalt egy csendes és nyugodt szerzeményként jellemezte, ami tökéletesen megfelel a hosszú téli éjszakákra.

A videóban láthatjuk, amint Aurorát egy különös fémből készült báb veszi körül, amelyet szépen lassan beburkol több, a drótokra erősített szalag. A videóban együttműködött a YouTube és a pittsburgh-i Carnegie Mellon egyetem, melynek mérnöki és robotikai kara segített a tervek végrehajtásában. A koncepció szerint Aurora szeretne rámutatni a természet csodáira, ezzel együtt pedig a hibáira.

A kedvenceim a bogarak és a lepkék

– nyilatkozta egyszer, majd így folytatta:

Az első album borítóján úgy döntöttem, hogy egy lepke formájában szeretnék megjelenni, ami félig még báb formában jelenik meg. Ez jelképezi számomra a változást. A Winter Bird éneklése és hallgatása számomra nagyon jót tesz a testnek és a léleknek. Amikor a videó ötletén gondolkodtunk, felmerült az ötlet, hogy: Miért ne szerepeljen benne egy báb, amit idővel drónok burkolnak be? Tetszett ez ötlet.

A YouTube globális vezetőjének, az Artist Content & Servicesnek az egyik embere, Vivien Lewit és csapata dolgozott a videón, akik szerint technikai szinten több változás is szerepet játszott a kisfilm elkészítése alatt. Változatos kameramozgások jellemzik, többnyire a drónok szemszögéből, amik beburkolják Aurorát, mint egy kagylót, láthatjuk a folyamatot.

A videó kombinálja a technika fejlődését és a természet csodáját – nyilatozta Vivien Lewit, majd Aurora hozzátette: Ez mind nagyszerű, de egyben félelmetes is, hogy milyen gyorsan változik a világ és hogy milyen gyorsan fejlődik a technika. Ezzel a kisfilmmel szerettük volna a változást kompenzálni. Vivien még megemlítette, hogy a jövőre is erősen szeretne rámutatni a videoklip, amelyben a drónok már jóval nagyobb szerepet töltenek be az életünkben.

Aurora ez évi utolsó koncertjére egyébként december 18-án került sor, ami egyben az énekesnő gitárosának, O. Martinnak az utolsó fellépése volt a csapattal. Elmondása szerint saját zenekarára, a Strange Hellosra szeretne összpontosítani a jövőben, emiatt pedig nem fér bele az idejébe az Aurorával való turnézás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek