Starity

Hivatalosan is feloszlott a Stream Of Passion

2016. december 31. 17:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány hónapja bombaként robbant a hír, miszerint a csapat 11 év zenélés után a feloszlás mellett döntött.

hirdetés
Hivatalosan is feloszlott a Stream Of Passion

A zenekart 2005-ben alapította Arejen Lucassen és Marcela Bovio énekesnő. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Alejandro Millán billentyűs, Lori Linstruth gitáros, Davy Mickers dobos és Johan van Stratum basszeros. Embrace the Storm címen jelent meg első lemezük, melynek összes dalát Marcela írta. Egy évvel később piacra dobták első DVD-jüket is Live in the Real World címen, melynek különlegessége abban áll, hogy Arjen másik két projektjével, az Ayreonnal és a Star One-nal közösen léptek fel.

2007-ben az együttes alapítóatyja, Arjen kilépett a formációból, majd ezt követően a csapat többi tagja is távozásra kényszerült. A teljesen új felállású zenekar 2009-ben adta ki második albumát, a The Flame Withint, melyet 2011-ben követett a Darker Days. 2012-ben kezdtek el dolgozni legújabb stúdiólemezükön, ami végül 2014-ben jelent meg A War of Our Own címen.

A Marcela Bovio vezette együttes idén áprilisban közölte a rajongókkal, hogy tizenegy év közös zenélés után a feloszlás mellett döntöttek, így ennek fényében egy búcsúturné vette kezdetét, hogy kellőképpen el tudjanak búcsúzni szeretett rajongóiktól. Mindezeken túl elárulták azt is, hogy búcsúzásuk jeléül egy DVD-t is kiadnak majd, amely a Momento elnevezést kapta és november 25-én került a lemezboltok polcaira. Az imént említett turné egyébként szerdán ért véget, jelképezve azt, hogy a csapat méltó befelyezést szentelt munkásságát tekintve.

A rajongók persze nem fognak csüggedni, hiszen kedvenceik továbbra sem tűnnek el a rivaldafényből, hiszen mint azt már korábban megtudhattuk, Marcela és férje, Johan az Anneke Van Giersbergen által alapított Vuur nevezetű formációban kamatoztatja tehetségét, a zenekar néhány tagja pedig a Vetrar Draugurinnban zenél tovább. Marcela egyébként hamarosan útra kel első önálló korongja nészerűsítésének céljából is, mely lemez szeptemberben került az üzletek polcaira.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek