Starity

Ezek a legnépszerűbb Judas Priest-dalok

2017. január 13. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal egy világhírű brit heavy metál zenekar, a Judas Priest legnépszerűbb dalait hoztuk el nektek.

hirdetés

Painkiller (1990)

A dal az 1990-es Painkiller album címadó szerzeménye, mely egy tipikus Priest-dal: lendületes, fantasztikus riffek találhatók benne, és természetesen védjelezi Rob Halford senki mással össze nem téveszhető hangja. Nem meglepő tehát, hogy a Painkiller több, mint 27 millió megtekintéssel rendelkezik a YouTube-on.

Breaking The Law (1980)

A British Steel album 1980-ban jelent meg és legnépszerűbb dala a Breaking The Law lett, mely nem csak, hogy 18 millió megtekintéssel rendelkezik, de még mindig része a Judas Priest koncertjeinek!

Diamonds And Rust (1977)

Folyamatosan haladunk vissza az időben, ezúttal a '77-es Sin After Sin album egyik dalánál, a Diamonds And Rustnál járunk, mely 12 millió megtekintéssel büszkélkedhet, és többek közt Joan Baez és a Blackmore's Night is feldolgozta már az évek során.

Turbo Lover (1986)

1986-nál járunk, és ezúttal a Turbo album egyik dalához kalauzolunk titeket. Azt mondják, a Judas Priest a heavy metál keresztapja, Rob Halford pedig a metál istene, amit eszünkbe sem jut megkérdőjelezni ezután a nagyszerű dal után.

Hellrider (2005)

Kicsit közelebb járunk napjainkhoz, az Angel of Retribution album Hellrider című dala listánk következő tétele, ami egyike azon daloknak, melyek már újra Rob Halford énekessel készültek – aki '93 és 2003 közt nem tartózkodott a Priestben –, és a siker természetesen óriási lett!

Night Crawler (1980)

Listánk utolsó dala, a Night Crawler szintén az 1990-es Painkiller albumon található, akárcsak a már fent említett Painkiller. A dal a rajongók nagy kedvence, kicsivel kevesebb, mint 5 milliós megtekintéssel rendelkezik a YouTube-on, és már olyan zenekarok is feldolgozták, mint a német Powerwolf.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek