Starity

Ismerd meg a Tizenhárom okom volt főszereplőit!

2017. február 09. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövő hónapban indul hódító útjára a Jay Asher azonos című regényén nyugvó sorozat.

hirdetés

A történet főszereplője a középiskolás Hannah, aki új tanulóként érkezik a gimnáziumba és rövid időn belül hírnevet szerez magának. A sok rosszindulatú pletyka miatt idővel eljut arra a pontra, hogy már nem látja értelmét az életének, így önkezével kioltja azt, de mielőtt megtenné, egy rakás kazettát készít, melyeken elmagyarázza, ki, mennyiben hibás a haláláért.

Hannah Baker (Katherine Langford)

Bár a főszereplőt eredetileg Selena Gomez keltette volna életre, a színész-énekesnő passzolta a lehetőséget, így az az ausztrál származású Katherine Langfordnál landolt, akinek ez az első komolyabb szerepe.

Fotó: Netflix

Mrs. Baker (Kate Walsh)

Hannah édesanyját a SAG-díjas Kate Walsh alakítja. Bár nincs sok szerepe a történetben – legalábbis a könyv szerint –, mégis fontos karakter, hiszen általa megismerhetjük egy olyan szülő látásmódját és értékrendjét, aki elveszíti imádott, egyetlen gyermekét. Az őt alakító színésznő karrierje hosszú múltra nyúl vissza: több sorozatban is vendégszerepelt az évek során, így láthattuk A Grace klinikában, a Doktor Addisonban, a Halálosan komolytalanban, a Fargóban, a Rebecca bírónőben és a The Drew Carey Show-ban.

Fotó: Netflix

Clay Jensen (Dylan Minnette)

A férfi főszerepet szintén egy ismert színész, Dylan Minnette kapta – a könyvben az ő szemszögéből ismerhetjük meg a történetet –, aki sokadikként veszi kezébe az egész életét megváltoztató kazettákat, hogy általuk a történtek mögé láthasson. Dylan eddigi pályája során nem tett szert nagy hírnévre, ez azonban most minden valószínűség szerint megváltozhat, hiszen rajongók milliói várják / várták a történet adaptációját. Ami azt illeti, sorozatok tekintetében van már tapasztalata, hiszen korábban olyan szériákban tűnt fel néhány epizód erejéig, mint A szökés, a Lost – Eltűntek, a Saving Grace, az Awake és a Botrány.

Fotó: Netflix

Zach (Ross Butler), Bryce (Justin Prentice), Justin (Brandon Flynn)

Természetesen fiúkból nem lesz hiány a sorozatban, ugyanis rövid élete során Hannah több korabeli fiatalemberrel is interakcióba lépett, ám igazán egyikük sem lopta be magát a szívébe. A srácoknak egytől-egyig sok van a rovásán: ki szavakkal, ki tettekkel tette pokollá hősnőnk életét, míg végül addig feszítették a húrt, hogy az elpattant...

A kérdés az, mit lehet tudni a fenti fiatalokról, akik a karaktereket alakítják? Mindannyian elkötelezett rajongói a történetnek. Butlert egyébként a K.C. a tinikém és a Riverdale című sorozatokból ismerheti a közönség; Prentice-t a Malibu Countryban, a Kínosban és a Those Who Can't-ben láthattuk; Flynn-nek pedig ez az első igazi szerepe.

Fotó: Netflix

via Vogue

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek