Starity

Feloszlik a Tűzmadár

2017. február 14. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nagy sikerű csapat néhány napja jelentette be, hogy feloszlanak – legalábbis egy kis ideig.

hirdetés
Feloszlik a Tűzmadár
Fotó: Facebook / Tűzmadár

A Tűzmadár zenekar immáron 18 éve szerves részét képezi a magyar metálzene színterének, ám néhány napja sokkoló hírrel szolgáltak rajongóik számára.

Hát ez is eljött, hiszen egyszer minden véget ér. A Tűzmadár zenekar egy időre leteszi a lantot. Ünnepeljük meg ezt egy hatalmas bulival, ahol az összes eddigi tag játszani fog, ősidőkből ismert dalok csendülnek fel, és kronológikus sorrendben bemutatjuk, és megemlékezünk az egyes jellemző időszakokra

– áll a csapat február 8-ai közleményében. Nemrégiben viszont a HammerWorld magazin jóvoltából megtudhattuk, hogy valójában mi is áll csapat szüneteltetésének hátterében.

Köszönjük nektek ezt a 18 évet! A zenekar egyeztetési problémákkal küzd immár közel öt éve, ezért úgy döntöttünk, hogy ez a felállás elbúcsúzik egy időre a közönségétől és a színpadtól. Nem zárjuk ki, hogy lesz még Tűzmadár koncert a jövőben, de most muszáj egy időre pihenőpályára tenni a kiégett madárkát

– olvasható a Schrott Péter vezette együttes soraiban.

A formáció legutóbbi albuma egyébként 2011-ben került az üzletek polcaira Álmok címmel, ami olyan dalokat foglal magába, mint a Volt egy álmom, a Korszellem, vagy a Júdás csókja. Ahogy az a közleményből kiderült, nem kell véglegesen elbúcsúznunk a srácoktól, hiszen a közeljövőben egy teljesen új felállásban visszatérnek, de addigis megadják a módját a visszavonulásnak, ugyanis április 8-án a Showbarlangban fognak egy különleges búcsúkoncertet adni, melyen az összes albumukról felcsendülnek dalok, de egykori tagok is tiszteletüket teszik egy utolsó fellépés erejéig.

Fotó: Facebook / Tűzmadár

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek