Starity

Elhunyt Steven Spielberg édesanyja

2017. február 23. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világhírű Oscar- és Golden Globe-díjas filmrendező tegnapelőtt veszítette el imádott édesanyját, Leah Adlert.

hirdetés

Steven Spielberg produkciós cége, az Amblin Partners útján tudatta a világgal, hogy 2017. február 21-én, 97 éves korában elhunyt édesanyja. A világhírű rendező sosem titkolta, milyen szoros a kötelék köztük: Leah nemcsak az édesanyja, hanem a legjobb barátja is volt egyben.

Édesanyám nem szülőként, hanem mint nővérünkként nevelt minket. Olyan volt, mint Pán Péter, sosem akart felnőni

– nyilatkozta Spielberg egy korábbi interjúban.

Leah egyébként Cincinnatiban született, és egy ottani zenei konzervatóriumban folytatott tanulmányokat, majd háztartástanból szerzett diplomát. Első férjéhez, a mérnökként tevékenykedő Arnold Meyer Spielberghez 1945-ben ment hozzá, kapcsolatukból négy gyermekük (Steven, Anne, Sue és Nancy) született. Válásuk után Leah 1967-ben Bernie Adlernek esküdött örök hűséget, és a férfi 1995-ben bekövetkezett haláláig együtt is voltak.

Leah halálát minden valószínűség szerint a végelgyengülés okozta. Halálával a fent említett négy gyermekén túl tizenegy unokát és öt dédunokát hagyott hátra. Nyugodjon békében!

via Us Weekly

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek