Starity

7 érdekesség A visszatérők forgatásáról

2017. március 02. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan csak 2014-ben indult hódító útjára a The CW Kass Morgan regénytrilógiáján alapuló sorozata, mostanra a csatorna egyik legkedveltebb produkciója lett. Ennek örömére elhoztunk néhány érdekes tényt a sorozat forgatásáról és annak főszereplőiről.

hirdetés

1. A sorozatot már a könyv megjelenése előtt forgatni kezdték

Ugyan a legtöbb adaptáció esetén megvárják a készítők, hogy a történet írója hogyan alakítja a szálakat és hogy megkezdődjön az izgalom, A visszatérők esetében ez épp fordítva volt. Kass Morgan még nem is publikálta munkáját, amikor már elkezdtek dolgozni a sorozaton.

Fotó: The CW

2. A legtöbb színész jóval idősebb az általa alakított karakternél

A történet elején száz tinédzsert küldtek le a Földre, hogy kiderüljön, élhető-e a bolygó, ám őket húszas-harmincas színészek alakítják. Példának okáért Eliza Taylor (Clarke) hét, Bob Morley (Bellamy) hat, Marie Avgeropoulos (Octavia) pedig tíz évvel idősebb a karakterénél.

Fotó: The CW

3. A női főszereplőket ausztrál színésznők keltik életre

Bár amerikai sorozatról van szó, több karaktert (Clarke, Anya, Carey) is ausztrál sztárok alakítanak, ami viszonylag ritkán szokott előfordulni.

Fotó: The CW

4. A dzsungeljelenetek valódiak

A stáb nem használt Green Screent a dzsungelben játszódó jelenetek filmrevitelekor, mindegyiket kint, a természetben rögzítették, így nem nehéz elképzelni, milyen lehet a helyszín élőben, ha már ilyen csodásan mutat a képernyőn is.

Fotó: The CW

5. A legnézettebb sorozat

A The CW-nek 2010 óta nem volt ekkora sikere, mint amit A visszatérőkkel aratott, ami nagy szó, hiszen a csatornának számtalan közönségkedvenc alkotása van. (Gondoljunk csak a Vámpírnaplókra, az Odaátra, A zöld íjászra, a Flash – A Villámra vagy a Supergirlre!)

Fotó: The CW

6. Ricky Whittle az NCIS-ben is Lincoln volt

A brit származású színész az Octaviába beleszerető földit, Lincolnt alakítja a sorozatban, de korábban az NCIS-ben is feltűnt – igaz, csak egy epizód erejéig, ráadásul ott is egy Lincoln nevű férfit keltett életre, mintha ezzel előrevetítette volna későbbi sikerét.

Fotó: The CW

7. Jaspernek már az első részben meg kellett volna halnia

Jason Rothenberg alkotó egy korábbi interjúban elárulta, hogy Jaspernek a tervek szerint már a pilot epizódban meg kellett volna halnia, de annyira lenyűgözte az őt alakító Devon Bostick játéka, hogy úgy döntött, megkegyelmez a karakternek.

Fotó: The CW

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek