Starity

Futóversenyt rendeztek a Váci utcában

2017. március 07. 10:10   |   Szerző: ADIDAS

Virtuális futóverseny, táncshow, egyedi cipődíszek, fotókiállítás – többek között ilyen programok várták a hazai divat- és sportvilág képviselőit múlt héten a teljesen megújult Váci utcai adidas üzletben, amely idén ünnepli 30. születésnapját. Az eseményen résztvevők – többek között Iszak Eszti, Szilágyi Szilvi, Kováts Vera, Béres Alexandra, Keszthelyi Vivien, Debreczeni Zita és unokatestvére, Dóra – mind azért érkeztek a márka partijára, hogy megismerjék az új női futócipőt, az UltraBOOST X modellt. Az eseményen futóversenyt is rendeztek, amelynek díjazottja Lola lett.

hirdetés

A hazai futók között is rövid idő alatt ikonikussá váltak az adidas UltraBOOST futócipői. Az unisex modellből női színállások eddig is elérhetőek voltak, most pedig megérkezett a csúcscipő kimondottan női lábra szabott változata, az igazi határtalan futóélménynek eléréséhez.

A cipőt egy rendhagyó partin mutatták be a múlt hét végén, ahol minden a futásról szólt. Az eseményen felvonult a haza divatvilág és híres hölgyek apraja-nagyja, akik közül többen már előzetesen kipróbálták az új futócipőt. Iszak Eszter, Debreczeni Dóra modell és Keszthelyi Vivien autóversenyző már hetekkel ezelőtt tesztelte Budapest utcáin az új darabot, amelyről Bársony Bence egy fotósorozatot is készített. A hölgyek az eseményen számoltak be a tapasztalataikról.

Az új adidas UltraBOOST X cipőt úgy fejlesztették ki, hogy leképezze futás közben a női láb sziluettjét, ezzel is segítve a női futók teljesítményét. Iszak Eszti elmondta, hogy még soha nem volt ilyen ideális futócipője.

A varrásoktól mentes felsőrész miatt olyan, mintha nem lenne semmi a lábamon, csak egy vastagabb zokni és egy kényelmes futópadon futnék. Ráadásul az alsó boltíves technológia tökéletesen tartja a lábamat

– tette hozzá Eszti.

Debreczeni Dórinak a legfontosabb szempont a futócipőinél, hogy védje a térdet futás közben. Amikor megkapta az adidas új fejlesztését, akkor első körben futópadon tesztelte a cipőt, ahol nagyon jól működött, majd a Balaton mellett egy 14 km-es távon is bizonyított az UltraBOOST X, amellyel ezt a hosszabb futást is térdfájás nélkül tette meg a modell.

Keszthelyi Vivien arról számolt be, hogy betonon is nagyon élvezte az új cipőben a futást, a rugalmas BOOST technológiának köszönhetően. A cipő talpszerkezete ugyanis BOOST cellák ezreiből épül fel, melyek a maximális energiavisszaadásról gondoskodnak.

A cipőt bemutató eseményen Végső Péter, az adidas Budapest brand managere elmondta:

A cipő fejlesztése során az ARAMIS technológiát hívtuk segítségül és kamerák, illetve szenzorok segítségével elemeztük a futók mozgását. Ezek a kutatási eredmények nagyban segítettek minket , hogy a nők futócipő igényeit minden szinten megismerjük, így az UltraBOOST X egy olyan cipő lett, amely a leginnovatívabb technológiák segítségével minden tekintetben kiszolgálja a női futók igényeit.  Azt gondolom, hogy ezzel az újítással egy olyan eszközt adunk a hölgyek kezébe, mely lebontja a korábbi gátakat, hogy kihozzák magukból a maximumot.

A rendezvényen kinect futóversenyen tesztelhették a vendégek az új női futócipőt, aminek első helyezettje Keszthelyi Vivien lett, a második helyen pedig Lola végzett. A rendezvényen ott volt még testvérével Szilágyi Szilvi, Molnár Ferenc Caramel felesége, Kováts Vera, Debreczeni Zita és Puskás Peti, Béres Alexandra pedig kislányát, Flórát is elhozta.

Az adidas UltraBOOST X-ről:

Az új adidas UltraBoost X futócipőt úgy fejlesztették ki, hogy leképezze futás közben a női láb sziluettjét, ezzel is segítve a női futók teljesítményét. A fejlesztése során az adidas szakemberei az ún. ARAMIS mozgáskövető technológiát használták, amely részletes információt adott arról, hogy hogyan viselkedik a láb futás közben, így olyan adatokat nyertek ki a technológiának köszönhetően, amely megmutatta, hogy hol van igazán támogatásra szüksége a női lábnak a futás során, mindez pedig hozzásegített az új UltraBOOST X kifejlesztéséhez.

A jellegzetes – például PureBOOST X női modelleken már korábban bevezetett – alkalmazkodó boltíves (Adaptive Arch) technológia mostantól az UltraBOOST X cipőknek is része, emellett pedig Primeknit felsőt kapott a modell, amely könnyedén alkalmazkodik futás közben a láb formájához. A rugalmas felsőrész abban is egyedi, hogy megtámasztja a lábboltozatot, a lábujjaknál pedig nyitottabb az eddigieknél, segítve a cipő szellőzését.  Mindezek mellett az új női UltraBOOST X cipő a designjában is a hölgyek igényeire szabott: a megszokott BOOST talp keskenyebb a női sarokhoz igazítva, amely felszabadult érzést ad a lábnak futás közben.

A teljes lábhosszban megtalálható BOOST technológia bizonyítottan a legtöbb energiát adja vissza futás során, ráadásul a cipő Continental 4 oldalú rugalmassággal rendelkező talpát is kimondottan a hölgyek számára tervezték, amely az utcai futáshoz is tökéletes tapadást biztosít.

Az UltraBOOST X a hozzá kapcsolódó technikai sportruházat kollekcióval együtt került az üzletekbe: kapható a cipővel designban is harmonizáló speciális Primeknit póló, kétrétegű nadrág, futó leggings és speciális mellény is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek