Starity

Michelisz Norbi saját csapatot indított

2017. március 20. 16:04   |   Szerző: Szandi0820

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Michelisz Norbert az autóversenyzés mellett új kihívásokkal fog szembenézni idén: bemutatta saját csapatát, a M1RA-t.

hirdetés
Michelisz Norbi saját csapatot indított
Fotó: Gaál Lacó / M1RA

A hazánkban nagy népszerűségnek örvendő autóversenyző decemberben kezdett el foglalkozni egy saját csapat megvalósításának ötletével, a kivitelezésben pedig értékes segítséget kapott Bári Dávid [Norbi versenymérnökének, Bári Gergelynek a testvére – a szerk.] versenymérnök személyében. A csapat a TCR International Seriesben fog indulni, nem titkolt céljuk pedig a tehetséggondozás.

Lehetőséget akarunk nyújtani a magyar fiataloknak, hogy egy erős nemzetközi sorozatban megméressenek. Ebben az én szerepem – amellett, hogy tulajdonos vagyok – természetesen a pilóták fejlődésének nyomon követésében, a nekik való tanácsadásban csúcsosodik majd ki. De hangsúlyozottan nem csak versenyzőtehetségeket karolunk fel, ennél többről van szó! Izgalmas szakmai kihívás elé szeretnénk állítani a szépreményű mérnököket és szerelőket is. Óriási potenciál van a fiatal járműmérnökökben és a magyar járműiparban, egy versenycsapat tagjaként pedig tökéletesen át lehet ültetni az iskolákban megszerzett tudást az innovatív gyakorlatba

– írta Norbi az Indexen írt blogbejegyzésében.

A csapatot először a magyar tehetség, Tassi Attila, valamint az olasz tapasztalt túraautós, Roberto Colciago fogják képviselni. Kiemelte azt is, hogy rendkívül büszke arra, hogy két és fél hónap alatt az ötlet eljutott a megvalósításig, hiszen ez a programban dolgozók elhivatottságát is mutatja. A leendő apuka azt is elárulta, hogy mi rejlik a csapat neve mögött:

Több okot is tudok rá, hogy a mi szemünkben miért ez a világ legjobb csapatneve. Az M1-gyel a nagy célunkat szimbolizáljuk: szeretnénk, ha idővel a miénk lenne Magyarország első számú versenycsapata. Az RA a Racingra utal, de kimondva nekünk a M1RA mindig is Mira lesz, így Michelisz Racingként is lehet értelmezni. Ráadásul a Mira olaszul azt jelenti, hogy cél, spanyolul azt, hogy látvány, oroszul azt, hogy béke. Ezeken a pozitív töltetű szavakon túl van egy számomra rendkívül személyes oka is az elnevezésnek... Johannával a Mira nevet választottuk a születendő gyermekünknek, engem így a csapat neve mindig a kislányunkra emlékeztet majd.

Nem ez az első nagyszabású projekt, amit Michelisz idén elindít: egy hete bemutatta saját szimulátorát is, a Simtaget, aminek fejlesztéséhez a saját szimulátoros tapasztalatait használta fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek