Starity

Együtt az esélyegyenlőségért

2010. október 15. 19:07   |   Szerző: sztarcelebhirek

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miután Miskolcon egy csapásra ismert és közkedvelt transzvesztitává vált, Budapestet is rögtön meghódította a csípős nyelvű műsorvezető. Hamar elterjedt a híre az összes melegszórakozóhelyen.

hirdetés
Együtt az esélyegyenlőségért

„Amanda az a típusú ember, akivel nem lehet rosszba lenni. Nem hagyja! – mesélte mosolyogva egy közeli barátja – Ha rossz a napod, vagy csak egyszerűen nem úgy alakult valami, és el vagy kenődve, elegendő fél óra vele, és máris jó kedvre derülsz a szövegétől.”

Számos rendezvénynek a megálmodója, például elsőként ő rendezte meg a Tolerancia Díjátadó Gálát 2010-ben, valamint az AIDS-gálát is. Műsorait rendszeres médiafigyelem kíséri, ami nem meglepő, hiszen Amanda már 2006-ban a Pornó Oszkár Gálán elnyerte az éjszaka legjobb műsorvezetőjének járó díjat.

A 2006-os Mr. Gay Hungary gálán, Erotika Parádékon és az Amanda Elstak Show-kon is bebizonyította, hogy színpadra termett, és a közönségnek igénye van Amanda sajátos stílusára és egyedi hangvételére. Lehet akármennyire zárkózott és konzervatív, Amanda szövegétől a legkomorabb ember is mosolyra derül. Karrierje elején az motiválta, hogy a legjobbak közé kerüljön, így igazi elegyként ötvözte azt amit a nagyoktól látott saját stílusával.

Mára utánozhatatlan egyéniségként köszönthet mindenki a színpadról. Amanda alapított egy műsorirodát, ahol nem csupán programokat szervez, de baráti viszonyt ápol a hazai élet legmeghatározóbb előadóival: Rácz Kati, Dukai Regina, Sárközi Anita, Mary Zsuzsi, Zalatnay Cini, Bódy Magdi stb. Céljai közé tartozik az, hogy a régi nagy előadók, énekesek ugyanolyan lehetőségeket kaphassanak műsoraiban mint fiatalabb kollégáik.

2007-ben megjelent első önálló albuma, melyen duetteket is előad barátaival. Az album a Szükségem van a szerelemre címet kapta.
Idén, 2010-ben pedig megálmodta és létrehozta együttesét, a Transtolerance-t, amelynek stúdiómunkái már zajlanak.

2010. július 28-án tartották az I. Magyar Tolerancia Díjátadó Gálát, amit Amanda álmodott meg és hívott életre, s melynek műsorvezető háziasszonya volt. Ma már önálló műsorokat szervez, Magyarországon kívül Nyugat-Európa számos pontján is. Karrierje töretlen, mindig megtalálja helyét, és akármerre jár, meghatározó személyiséggé válik közvetlen stílusa miatt.

Amanda az utóbbi időben belevetette magát nem csak a szórakoztatóipar, hanem a politika világába is, hiszen fontosnak érzi, hogy a közéletben is kimondja véleményét: demokráciáról, szabadságról. A baloldalnak híveket toborozva segítette a választások kimenetelét, és még mindig hisz abban, hogy az emberek képesek lesznek változtatni az ország helyzetén.

A celeblistákon előkelő helyen szerepel, sok sztárt maga mögé utasítva. Amanda azonban a sztárságon túl a pozitív példamutatást is fontosnak tartja.

A tolerancia élharcosaként számtalan olyan rendezvényt szervez, aminek bevételét jótékony célokra használja fel. Alapítványa az Összefogás a Toleranciáért (bejegyzés alatt áll) szintén egy olyan kezdeményezés, ami szociális érzékenységéről árulkodik és tenniakarásáról, másokért, az egész társadalomért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek