Starity

Ők a tévétörténelem legjobban fizetett sztárjai

2017. március 27. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Annak idején mindenkit ledöbbentett, amikor nyilvánosságra hozták, hogy a Jóbarátok sztárjai egymillió dollárt vittek haza epizódonként, ám még ők sem a legfizetettebb színészek. Cikkünkben elhoztuk nektek, mely sztárok tették / teszik zsebre a legnagyobb összegeket epizódonként.

hirdetés

Ashton Kutcher

Miután Charlie Sheent menesztették alkohol- és drogproblémái miatt a Két pasi – meg egy kicsi című sorozat éléről, Ashton ugrott be helyette Walden Schmidt szerepében. A színész 84 epizódban szerepelt, alakításáért pedig 755 ezer dollárt (~ 210 millió forint) vitt haza részenként.

Michael C. Hall

A Dexter sztárja sem panaszkodhatott, ugyanis a Showtime nem kevesebb, mint 830 ezer dollárt (~ 231 millió forint) fizetett neki epizódonként azért, hogy a sorozatgyilkos bőrébe bújjon, és mivel összesen 96 részben szerepelt, valószínűleg jó ideig nem lesznek anyagi gondjai...

Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Jim Parsons

Az Agymenők főszereplői a sorozat kezdetén még csupán 60 ezer dollárt (~ 17 millió forint) kaptak egy-egy részért, de mire a nyolcadik évadhoz értek, már egymillió dolláros (~ 278 millió forint) bevételre tettek szert. Jelenleg azért kampányolnak, hogy a széria legalulfizetettebb sztárjai, Melissa Rauch és Mayim Bialik is megkeressék a részenkénti 500 ezer dollárt (~ 139 millió forint) a nemrég berendelt 11. és 12. évadokban.

Jennifer Aniston, David Schwimmer, Matthew Perry, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow

A Jóbarátok főszereplői igazán szép kört futottak, ugyanis nevesincs amatőrökből világsztárokká váltak a sorozat forgatása során és ehhez mérten a fizetésük is megemelkedett – méghozzá 5000%-kal – az utolsó évadban, 2004-ben már részenként egymillió dollárt (~ 278 millió forint) vittek haza fejenként.

Paul Reiser, Helen Hunt

Reiser és Hunt 1992 és 1999 között játszottak főszerepet a Megőrülök érted című NBC-szitkomban és a Jóbarátok sztárjaihoz hasonlóan ők is egymillió dollárral (~ 278 millió forint) növelték bankszámlájuk egyenlegét epizódonként.

Jerry Seinfeld

Egymillió dollár ma is hatalmas összegnek számít, hát még az 1980-as években! A Seinfeld sztárja ugyanis ennyit vitt haza a sorozat főszerepéért, ám többet is adtak volna neki. Amikor úgy döntött, kiszáll, ötmillió dollárt (~ 1 milliárd 390 millió forint) ajánlottak neki egy-egy részért, de nem fogadta el az ajánlatot – egymillió dollárért (~ 278 millió forint) is maradt.

Tim Allen

Allen 1991-ben bújt először Tim Taylor, a Házi barkács főszereplőjének bőrébe és valószínűleg nem bánta meg, hogy nyolc éven át alakította a karaktert, ugyanis egy-egy alkalomért 1.25 millió dollárt (~ 348 millió forint) vághatott zsebre.

Kelsey Grammer

Mindenki kedvenc pszichiátere sem panaszkodhatott alulfizetettségre, ugyanis A dumagép 11 éves forgatása alatt 1.6 millió dollárt (~ 445 millió forint) kaszált Dr. Frasier Crane életre keltésével – ami óriási összeg tekintve, hogy 263 epizódban szerepelt.

Ray Romano

A komikusból színésszé avanzsált Romano a Szeretünk, Raymonddal írta be magát a tévétörténelemre – és nemcsak bravúros alakításával, hanem bérezésével is, ugyanis ő a világ második legjobban fizetett televíziós színésze a maga epizódonkénti 1.8 millió dolláros (~ 500 millió forint) bérével.

Charlie Sheen

A lista legtetején magasan Charlie Sheen trónol, aki bár a Két pasi – meg egy kicsiben nyújtott alakításáért szintén 1.8 millió dollárt (~ 500 millió forint) tehetett zsebre epizódonként, mint fenti kollégája a Szeretünk, Raymondért – bérét azonban megemelték, amikor leszerződött a Nyugi, Charlie!-hoz: Goodsont már 2 millió dollárért (~ 556 millió forint) játszotta el részenként, így a 100 epizód után 200 millió dollárral (55 milliárd 606 millió forint) gazdagodott 2012 és 2014 között.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek