Starity

11 celeb, aki utál híres lenni – I. rész

2017. március 27. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugye, te is elgondolkoztál már azon, milyen izgalmas lehet egy híresség élete? Meghívást kapnak mindenféle rendezvényekre, drága ajándékokkal kedveskednek nekik és lesik minden kívánságukat. Mindazonáltal köztük is akadnak olyanok, akik arról álmodoznak, bár a te életedet élhetnék, és ne venné körül őket ez az óriási felhajtás. Őket gyűjtöttük most össze alábbi cikkünkben.

hirdetés

Kristen Stewart

A 26 éves színésznő ugyan gyerekkora óta keményen dolgozik, ám az igazi hírnév csak 2008-ban érte utol, amikor a mozikba került a főszereplésével készült első Alkonyat-film. Azóta megállás nélkül a nyomában loholnak a lesifotósok és magánélete minden apró változásáról beszámolnak, ami saját elmondása szerint óriási teher számára.

A hírnév a legrosszabb dolog a világon. Főleg, ha értelmetlen. Amikor valaki azt mondja, Híres akarok lenni!, mindig megkérdezem, Miért? Értesz is valamihez?.

Shia LaBeouf

A Transformers sztárja sosem csinált titkot abból, mennyire utál ismert lenni, ráadásul A nimfomániás első részének 2013-as premierjén úgy jelent meg, hogy egy Nem vagyok híres többé feliratú papírzacskót húzott a fejére – ezzel is kifejezve, mennyire nehezére esik eleget tenni a szakmájával járó kötelezettségeknek.

Johnny Depp

Depp az egyik legnépszerűbb színészek egyike, aki számtalan nagysikerű alkotásban kamatoztatta a tehetségét az évek során és magánéletéből sem csinál titkot, ennek ellenére egyáltalán nem élvezi a hírnév velejáróit.

Egy kicsit olyan ez az egész, mint szökevénynek lenni. Minden pontos stratégia szerint zajlik: bejutni egy hotelbe – kijutni onnan; bejutni egy étterembe – kijutni onnan

– nyilatkozta egy korábbi interjúban, majd így folytatta:

Félre ne érts, nem nyávogni és panaszkodni akarok, hiszen tisztában vagyok vele, milyen mázlim van, amiért ilyen sokáig fenn tudtam tartani a karrieremet... de mégiscsak emberek vagyunk mi is.

Shailene Woodley

Az amerikai tini titkos élete sztárja sem rajong önnön ismertégéért – nem áldásként, hanem átokként tekint rá.

Számomra az „f” betűs szó [utalás a fuckra – jelentése kb. elcseszés] egyenlő a fame-mel [hírnév], a „c” betűs [utalás a cockra – jelentése farok] pedig a celebrityvel [híresség]. Szívből gyűlölöm ezeket a szavakat!

Jennifer Lawrence

J-Law nagyon rövid idő alatt vált híresből szuperhíressé, ezzel együtt pedig óriási figyelem is jár. Ugyan nem szeret panaszkodni, egy interjúban mégis bevallotta, hogy a háta közepére sem kívánja, hogy állandóan a nyomában loholjanak és fotózzák ilyen-olyan pletykalapoknak.

Szeretném irányítani a lefotózásomat. Akkor nem az lenne a címlapon, ami ma, hogy három egymást követő napon ugyanaz a farmer volt rajtam. Először úgy reagáltam rá, hogy A pokolba is, igen, megtettem!, másodszor meg B*sszátok meg, akkor is megtettem!. Mi, filmsztárok nagyon szerencsések vagyunk, és én imádom az életem. Semmi pénzért nem csinálnék vissza semmit, szóval nem is szeretnék panaszkodni.

Megan Fox

A háromgyermekes sztármami sem rajong túlzottan azért, hogy a média a munkásságán túl a magánéletén is rajta tartja a szemét – szíve szerint elbújna a fürkész tekintetek elől, ha tehetné.

Nem hiszem, hogy az emberek megértik, milyen ez. Azt gondolják, be kéne fognánk a szánkat és befejezni a picsogást, mert hatalmas házban élünk és Bentley-t vezetünk. Azt hiszik, csodálatos életünk van. Az viszont nem tudatosul bennük, mivel is jár a hírnév. Képzeld el a legrosszabb iskolai élményedet, amikor a gimiben tíz gyerek szekált. A hírnév hasonló, azzal a különbséggel, hogy világszinten, emberek millió szekálnak folyamatosan.

Zach Galifianakis

A Másnaposok Alanje bár imádja és élvezi a munkáját, az már koránt sincs ínyére, ami ezzel együtt jár. Elmondása szerint egyszerű életre vágyik: munka után hazamenni és kikapcsolódni a szerettei körében.

Hírességnek lenni egy nagy rakás szar. Ostoba és érdektelen. Szeretek színész lenni, de ennyi az egész. A határok elmosódtak. A celebség egy ember által kreált, mesterséges dolog. Nem velünk születik. Az emberek egyszerűen felhívják ránk egymás figyelmét, csak épp nem jó okokból. A magánéletünk érdekli őket, nem pedig az, ami kellene... Szívem szerint én csak megcsinálnám a rám bízott munkát, hazamennék és nézném a Lifetime-ot.

Chris Evans

Amerika kapitány életre keltője saját bevallása szerint azon igyekszik, hogy ne váljon belőle olyan ismert személy, mint kollégája, Brad Pitt.

Amikor először jöttem ide, éheztem arra, hogy a csúcsra jussak. Most a kellős közepén vagyok és arra gondolok, hogy vajon nem olyan szép-e az élet, amilyennek akarom, hogy legyen? Ha az ember túl messzire merészkedik, nincs visszaút. Ha egyszer Brad Pitté válsz, már nem lehetsz más.

George Clooney

A hamarosan apává váló filmsztárnak leginkább az olyan egyszerű dolgok hiányoznak, ami nekünk átlagos, ő azonban nem teheti meg azokat – mint például egy nyugodt séta egy parkban vagy feltűnés nélkül beülni egy étterembe vagy moziba.

A legtöbb emberben felmerül a kérdés, hogy vajon mi oka van a panaszra egy olyan embernek, aki egy nagy, hegytetőn álló házban él, de az igazság az, hogy egy ilyen környezet elszigetel másoktól. Nincs jobb módja ezt elmondani. Az ilyen szintű hírnév korlátozásokkal jár. Már tizenöt éve nem jártam a Central Parkban, pedig amúgy szeretnék

– nyilatkozta Clooney egy interjúban.

Van egy vicces dolog a hírnévben. Az ember gyorsan fut felé, mert ez minden, amire vágyik. Nyilván nemcsak a hírnévre, hanem mindarra, amit reprezentál – legyen az munka vagy lehetőség. És amikor odérsz, valósággal sokkol, milyen könnyen ment, hogy belecsöppenj egy korlátozásokkal teli világba.

Robert Pattinson

Ahogy Alkonyat-beli kolléganője és exe, Kristen, úgy Rob is nehezen barátkozott meg a hirtelen rászakadó ismertséggel és a rajongók el nem múló kíváncsiságával, nem is beszélve a lesifotósokról és a folyton róla keringő pletykákról.

Különös, mert ha egyszer híres leszel, nem lesz többé normális életed. Rengeteg időt ölsz abba, hogy harcolj ellene, de egy ponton túl feladod, és megtanulsz máshogy élni. Az emberek fel sem fogják, milyen magányos dolog ez. Mindenesetre úgy vélem, mázlim van, amiért a hírnév nem egy nagyon fiatal korban ért utol, így legalább volt időm megtapasztalni előtte, milyen is az élet.

FKA Twigs

Rob barátnője, az eredetileg Tahliah Debrett Barnett névre keresztelt FKA Twigs is gyűlöli a népszerűséget, de már beletörődött abba, hogy az élete nyitott könyv az emberek előtt.

Borzasztó nehéz. Nem is tudom elmagyarázni, mennyire rossz. Néha arra készteti az embert, hogy hagyjon mindent a francba, néha pedig arra, hogy bezúzza a saját tükörképét

– mondta az énekesnő, majd bővebben is kifejtette, hogyan érez.

Nincs olyan mennyiségű dal, amit elénekelhetnék vagy annyi tánc, amit eltáncolhatnék, hogy ne érezzem magam úgy, mint egy bazári majom. Ugyanakkor megéri, boldog is vagyok.

via Bustle

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek