Starity

Útmutató: Ezt tedd, ha megtámad egy kutya

2017. március 29. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár a kutyák többnyire szeretetre vágyó, jámbor, barátságos jószágok, ám ahogy a mondás is tartja, az ördög nem alszik, és bármikor adódhat olyan alkalom, amikor az ember legjobb barátja nem épp baráti viselkedést tanúsít. Cikkünkben eláruljuk, mit szabad és nem szabad tenni, ha ránk támad egy eb.

hirdetés

A kép illusztráció

1. Ne pánikolj!

A kutyáknak és úgy alapvetően az állatoknak jó érzékük van a félelem kiszagolásához, így a legrosszabb, amit tehetsz, ha pánikba esel és sikítani, futni kezdesz vagy a kezeddel hadonászol. Ezt semmiképp ne tedd, mert így csak még jobban felingereled az állatot.

2. Lassíts le!

Ha épp kocogás közben botlasz bele egy mérgesnek tűnő kutyába, fordulj az ellenkező irányba és lassítsd le lépteidet sétára, de ne veszítsd szem elől a jószágot. Ezen túl az is segít a lenyugtatásában, ha karjaidat a tested mellé ereszted, így a kutya belátja, hogy nem jelentesz fenyegetést és elveszíti irántad az érdeklődését.

3. Ne teremts szemkontaktust vele!

A szemkontaktus csak fokozza a feszültséget, ugyanis ekkor a kutya azt hiheti, hogy provokálod őt, ezáltal pedig okot adsz neki a támadásra. Ilyenkor jobb, ha figyelemmel tartod, de ne nézz a szemébe, ezzel biztosítod őt, hogy nem készülsz bántani őt, így ő is eláll majd a támadás gondolatától.

4. Tereld el a figyelmét!

Ha már megvan a baj, ragadj meg egy tárgyat – legyen az a hátizsákod vagy egy ásványvizes flakon – és tereld el a figyelmét magadról, ugyanis ezzel nyersz némi időt, hogy megléphess.

5. Kérd fel távozásra!

Ha a kutya továbbra is agresszíven viselkedik, a szemkontaktus kerülésével nézz szembe vele és szólítsd fel arra, hogy távozzon – ezt tedd erős, határozott hangon tedd, kerülve a magas frekvenciát –, így a kutya jó esetben megijed és békén hagy.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek