Starity

Bemutatta új gitárosát a Wintersun

2017. április 17. 11:11   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hónapokig vártunk arra, hgy a csapat végre nyilvánosságra hozza, hogy ki az a szerencsés zenész aki csatlakozott hozzájuk.

hirdetés
Bemutatta új gitárosát a Wintersun
Fotó: Facebook/Wintersun

Nagy az izgalom a Wintersun háza táján, ugyanis a srácok néhány hónapja bejelentették: öt év kihagyás után, idén végre piacra dobják harmadik stúdióalbumukat. A formáció második lemeze egyébként 2012-ben került az üzletek polcaira Time I címen, majd kiderült, hogy egyéb technikai okok végett a várva várt korong két részre oszlott – a Time II nevezetű korong azóta sem került publikálásra, és mint az kiderült, nem is fog.

Január elején a Nuclear Blast lemezkiadó jóvoltából megtudhattuk, hogy a csapat egy teljesen új kiadvánnyal készül visszatérni a rivaldafényben, ami a The Forest Seasons elnevezést kapta. Nemrégiben már lerántották a leplet a számlistáról, ami mindösszesen négy dalt foglal magába, szokásukhoz hűen pedig némely dal több részből áll.

Érdekesség gyanánt a finnek elárulták azt is, hogy a lemezt nem kisebb alkotás, mint a Vivaldi által komponált Évszakok című mű alapozta meg, és ezt fogjuk mi metálköntösbe bújtatva hallani. Továbbá az albumborító is bemutatásra került, amit Havancsák Gyula Jarival karöltve készített el.

A csapat az év elején arról is beszámolt, hogy új gitárost is keresnek, ugyanis Jari úgy döntött: ezentúl csakis kizárólag az éneklésre szeretne fókuszálni. Április 13-án pedig végre véget ért a találgatás azt illetően, hogy ki az a szerencsés zenész, akivel bővült a Wintersun csapata, az új tagot a 27 éves Asim Searah személyében találták meg, aki Pakisztánban született, és aki 18 éves korában Finnországba költözött, hogy beteljesítse legnagyobb álmát és zenész legyen.

Az izgalamak és a jó hírek viszont itt még nem értek véget, ugyanis a napokban egyúttal az is kiderült, hogy a The Forest Seasons április 30-án fog az üzletek polcaira kerülni, a rajongók legnagyobb örömére.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek