Starity

8 dolog, amit soha ne csinálj az edzőteremben

2017. április 26. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha már jártál edzőteremben, biztosan te is találkoztál olyanokkal, akiknek viselkedése miatt úgy érezted, bár inkább otthon tornáztál volna inkább. Cikkünkben összegyűjtöttük, miket nem kellene a konditeremben tenned, így nemcsak számodra, hanem edzőtársaid számára is élvezetesebb lenne az ott töltött idő.

hirdetés

1. Ne hagyd izzadtan a felszerelést!

Nincs azzal semmi baj, ha edzés közben leizzadtál, de nem véletlenül ajánlott a törölköző használata, ugyanis a konditermi etikett részét képezi, hogy el kell távolítani az izzadságfoltokat az általad használt felszerelésekről. Mivel a legtöbb eszközön bőrborítás található, nem nehéz kitalálni, hogy az izzadtság nem tűnik el róla csak úgy magától, így mindig legyen nálad törlőruha, amivel az edzés végén eredeti állapotába helyezed vissza azt.

2. Ne foglald feleslegesen a gépeket!

Biztosan te is találkoztál már olyanokkal, akik csak elfoglaltak egy-egy gépet, de nem használták azt – helyette telefonáltak, chateltek vagy épp szelfiket készítettek, miközben mások arra vártak, mikor vehetik használatba az adott eszközt. Ne felejtsd el, ha az edőteremben vagy, akkor az alakodat formálod, elvégre ezért, nem pedig az unalom elűzése végett váltottál oda jegyet / bérletet.

3. Ne hangoskodj!

Ugyan nem könyvtárban vagy, és nyugodtan beszélgethetsz a trénereddel vagy az edőtársaiddal, de ne ess a ló másik oldalára. Az edzés ne arról szóljon, hogy ki tudja túlharsogni a másikat vagy hogy fennhangon telefonálsz egy ismerősöddel! Ha mozgás közben szeretsz zenét hallgatni, akkor azt lehetőség szerint fülhallgatóval tedd – ne zavard társaidat tréningezés közben, mert lehet, hogy ők nem vevők a te zenei ízlésedre!

4. Ne felejtsd el, hogy a felszerelésekhez mindenkinek ugyanannyi joga van!

Emlékszel még, hogy az óvodában miképp tanították meg, hogy a játékok mindenkiéi? Ugyanez a helyzet a konditeremben is – ne ragadj le egy gépnél sok ideig, pláne, ha látod, hogy más is épp arra az eszközre vár!

5. Ne hagyd szanaszét a súlyokat!

Ismét egy dolog, amit az oviban tanítottak: ne hagyd szét a holmijaidat és tegyél rendet magad után – ez ugyancsak igaz az edzőtermi életre is. Az általad elővett súlyokat mindig tedd vissza a helyükre, máskülönben valaki felbukhat bennük és megsérülhet miattuk.

6. Ne gyakorolj nyomást másokra!

Ahogy egy-egy eszköz túl hosszú ideig tartó használata udvariatlan viselkedésnek számít, úgy az sem kevésé pofátlan dolog, ha keresztbe tett karokkal állsz meg egy gép előtt és „Mi lesz már?” nézéseddel próbálsz nyomást gyakorolni az azt használó társadra, hogy lépjen le végre és adja át neked a helyét.

7. Ne késs!

Ez a szabály elsősorban azokra vonatkozik, akik csoportos foglalkozásokra vagy személyi edzőhöz járnak. A késéseddel ugyanis egyaránt megzavarod az órát tartó trénert és az ezőtársakat is, így amennyiben csúszol, igyekezz mihamarabb felvenni a ritmust és a lehető legkevesebb ideig feltartani a többieket.

8. Ne sajátítsd ki az öltözőt!

Mindig, mindenhol akadnak olyanok, akik nem bánják, ha mások meglátják őket meztelenül, de az sem ritka, hogy valaki órákat tölt a zuhanyzóban és miután elhagyja azt, mindent haj és szőrszálak borítanak utána. Amennyiben azok közzé tartozol, akik nem szégyenlősek, akkor se flangálj meztelenül, mert sokan vannak, akik kényelmetlenül érzik magukat pőre ismerősök társaságában. Ezen túl azt sem felejtsd el, hogy az edzőtermi helyiségek nem a sajátjaid, azaz a szükségesnél ne tölts több időt a zuhanyzóban, és használat után hagyj rendet magad után!

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek