Starity

20 éve vállalta fel másságát Ellen DeGeneres

2017. április 28. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság egyre többen és egyre bátrabban vállalják fel másságukat, és többségében támogató ösztönzéssel szembesülnek, ám egészen más volt a helyzet két évtizeddel ezelőtt, 1997-ben...

hirdetés

Ellen most, napjainkban I Fotó: Warner Bros.

Ellen DeGeneres 1994-ben kapott főszerepet az Ellen című tévésorozatban, és már akkoriban gondolkodott azon, hogy fel kellene vállalnia önmagát, de nem merte. Pláne azután nem, ahogyan kolléganőjével, az egyébként heteroszexuális Laura Dernnel bántak csak mert egy homoszexuális karaktert keltett életre.

Tudtam, hogy a karrieremet kockáztatom... Őrület volt még látni is, mit műveltek az emberek Laura Dernnel csak mert a műsorban meleg volt. Ő egy brilliáns, hetero színésznő, mégis megbélyegezték... Oprah Winfrey is kapott hideget-meleget, amiért asszisztált ebben. Nyilvánvalóan ez a hozzáállás az oka annak, amiért sokan nem merik felvállalni az identitásukat. Sokan nem tudnak azonosulni azzal, milyen lehet melegnek lenni. Félnek, mert nem értik, és mert félnek tőle, utálják is azokat, akik melegek

– magyarázta Ellen legutóbbi interjújában, majd így mesélt tovább arról a magánéleti szempontból számára kritikus időszakról:

Idővel önmagam felvállalása fontosabb lett, mint a karrierem. Azt kérdezgettem magamtól, hogy Miért szégyellem azt, aki vagyok, csak hogy sikeres és híres legyek a társadalom szemében?. Aztán azt gondoltam, hogy a műsorban hozott karakterem is láthatóan küzd. Nincs senkije. Értelemszerűen egyszerű volt összehozni, hogy belássa: meleg. Ezért nem működtek a férfiakkal való kapcsolatai.

A '90-es években sokáig vívódott azzal, hogy belássa, a saját neméhez vonzódik I Fotó: ABC

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek