Starity

19 színész, aki majdnem szerepet kapott az Alkonyat-sagában

2017. május 01. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Alkonyat-sagát épp olyannak szeretjük, amilyen, de alábbi cikkünk erejéig eláruljuk, milyen is lehetett volna, ha a készítők máshogy választanak, és nem az általunk ismert színészek, hanem hasonlóan sikeres kollégáik kapták volna a főbb szerepeket.

hirdetés

Dave Franco

James Franco öccse annak idején Edward Cullen szerepére pályázott, de végül nem neki, hanem Robert Pattinsonnak adták a bizonyítás lehetőségét.

Jamie Campbell Bower

A jóképű színész-zenész is szívesen bújt volna a férfi főszereplő bőrébe, és bár nem kapta meg Edward szerepét, végül mégis beválogatták: ő alakította a Volturi egyik tagját, Caiust a sorozatban.

Michelle Trachtenberg

A Gossip Girl Georginája is nagyon szerette volna kivenni a részét Stephenie Meyer nagy sikerű regénysorozatának adaptálásából, így jelentkezett is Bella szerepére, de az – mint tudjuk – végül Kristen Stewartnál landolt.

Ben Barnes

A brit színész Aro szerepére áhítozott annak idején, de a készítőket jobban lenyűgözte Michael Sheen alakítása.

Dustin Milligan

A 90210-ből ismert sármőr is élt-halt a vámpíros drámáért és Edward szerepéért, meg is hallgatták érte, de alulmaradt Roberttel szemben.

Vanessa Hudgens

A High School Musicallel híressé vált barna hajú szépség egy mellékszereplőt, Leah Clearwatert szerette volna életre kelteni, de mivel szigorú előírások voltak az indián vérvonalból származó vérfarkasokat életre keltő színészekkel szemben, így Vanessa elesett a lehetőségtől – helyette Julia Jones remekelt a szerepben.

Henry Cavill

Ugyan a Superman szerepével ismertté vált Cavillt nem hallgatták meg egyetlen szerephez sem, a sorozat írónője őt szemelte ki Edwardnak, de mire forgatni kezdtek, addigra a színész elmúlt 25 éves, így túl idős volt a karakter életre keltéséhez.

Emily Browning

Ahogy a fent említett Henry volt Stephenie álma Edward szerepére, úgy Emilyt képzelte el Bellának, de a készítők nem értettek egyet az írónő elképzelésével.

Jennifer Lawrence

Az Oscar-díjas színésznő Bella szerepe miatt ment el a meghallgatásra, de nem bánta meg, hogy végül nem őt választották ki, mert némileg megrémítette az a hisztéria, ami később a sorozatot övezte.

Lucy Hale

A Pretty Little Liars Ariája ugyan általában véve kedves, visszafogott és szerethető karaktereket szokott alakítani, ám Jane szerepe kedvéért szívesen megmutatta volna meg egy másik oldalát is, de a Volturi klán tagját végül Dakota Fanning keltette életre helyette.

Lily Collins

A színésznő oly sok kolléganőjéhez hasonlóan szintén Bella szerepéért pályázott, ám a meghallgatáson végül nem sikerült maradandó élményt szereznie a készítőknek. Később egy másik hasonlóan nagy sikerű franchise-ban kapott főszerepet, A végzet ereklyéi képében.

Shiloh Fernandez

Shiloh ugyancsak a férfi főszerepre jelentkezett, meg is hallgatták érte, de sajnos nem bizonyult elég jónak hozzá.

Sara Paxton

A szőke haj senkit ne tévesszen meg, Sara szívesen lett volna barna, amennyiben az Alkonyat készítői neki adják Bella szerepét, de végül nem így lett.

Frances Bean Cobain

A néhai Kurt Cobain és Courtney Love lányának felajánlották annak idején Bella szerepét, de az akkor mindössze 15 éves lány nemet mondott rá, mert nem tetszett neki a forgatókönyv.

Channing Tatum

Jenna Dewan jóképű férje is szívesen kipróbálta volna magát vámpírként – őt a harmadik installációban feltűnő kulcskarakter, Riley szerepe érdekelte volna, de a készítők inkább az ausztrál újoncnak, Xaiver Samuelnek adták a bizonyítási lehetőséget.

Tom Felton

A Harry Potter sztárja ismét egy rosszfiú, Alec bőrébe szeretett volna bújni, aki a történetben Jane hasonlóan ördögi ikertestvére, de a készítők túl idősnek találták őt a szerephez, így az Cameron Brightnál landolt végül.

Michael Copon

Volt egy idő az első két rész között, amikor szó esett arról, hogy a Jacob Blacket alakító Taylor Lautnert lecserélik egy másik, kidolgozottabb testű színészre, így került szóba Copon neve, de szerencsére Lautner összekapta magát és megtarthatta a szerepet.

Diego Luna

Diegónak Aro szerepét ajánlották annak idején, az Újhold forgatásakor, ám ő úgy döntött, nem vállalja a Volturi fejének életre keltését.

Michael Welch

Michael elsősorban Edward szerepét szemelte ki magának, de lényegében az összes férfi karakter szerepéért meghallgatták Mike-ét kivéve, amit ennek ellenére – ha másért nem, kitartó próbálkozááért cserébe – megkapott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek