Starity

David Lynch: „Nem készítek több filmet!”

2017. május 09. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alig két hét múlva debütál a huszonöt év után újrainduló Twin Peaks című kultikus sorozat harmadik évada, David Lynch azonban nem készít több filmet.

hirdetés
David Lynch: „Nem készítek több filmet!”
Fotó: BAM

A legendás filmrendező maga rendezte a kultsorozat harmadik évadát is, ám egyelőre titok lengi körül a folytatást. A 71 éves Lynch kijelentette: nem készít több filmet, visszavonul. Döntését így indokolta:

Rengeteg jó film bukott el a mozikban, ám olyan alkotásokat, amelyek ma készülnek, én nem szeretnék rendezni...

– utalt ezzel arra a tényre, miszerint a mai rendezők többsége – kevés kivétellel – egykaptafára készíti a filmjeit. (A Twin Peaks szülőatyja utoljára 2006-ban rendezett utoljára mozifilmet, amely az Inland Empire címet kapta.)

A filmrendező azt is elárulta, hogy 2011-ben merült fel először a misztikus krimi folytatásának ötlete, végül 2014 októberében döntötték el véglegesen a dolgot. Megtudhattuk továbbá azt is, hogy Lynchnek nincsenek kétségei afelől, hogy az új széria is ugyanolyan sikeres lesz, mint az első kettő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek