Starity

10 évesek a „divatbabák”

2010. október 18. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai MGA Entertainment termékei – az elmúlt év pereskedéseire fittyet hányva – tizedik évfordulújuk alkalmából egy újjátervezett kollekcióban elevenednek meg.

hirdetés
10 évesek a „divatbabák”

A már modhatni igencsak öreg Barbie baba a maga 50 évével ugyan töretlen sikernek örvend, de trónkövetelői, a Bratz babák 2001-es megjelenésük után igencsak átrendezték a játékpiac összetételét.

Az akkortájt nagyon extravagáns és finoman szólva csinos babák sikersztorija 2007-ben befejeződni látszott: A Barbie baba és márkanév mögött álló játékgyár, a Mattel beperelte a MGA-t, állítva, hogy Carter Bryant (a Bratz megalkotója) még náluk volt alkalmazott, amikor megszülettek fejében az új irányzatot képviselő figurák. 2008-ban úgy tűnt, hogy a Mattel javára döntött a bíróság, és visszahívásra kerülhet az összes Bratz márkájú baba.

2010 nyarán a kihirdetett ítélet szerint a Bratz az MGA Ent. tulajdona, melynek értelmében a Mattel elvesztette a pert.

Az MGA egyfajta „újjászületésként” élte meg az 5 évnyi pereskedést, ennek örömére 2010. október 10-én dobja piacra az új stílust és megjelenést képviselő kollekcióját a Tizedik évfordulós Bratz néven. (Az új modellek megtekinthetőek a képen, illetve a Bratz honlapján.)

Az ismert „csajok” (Cloe, Jade, Sasha, és Yasmin) mellett új arcok is megjelennek, valamint „felélesztésre” kerülnek a Bratz Boysok is.

A gyűjtők bizonyára örülni fognak, de pár szülő nem: féltik kislányaikat a babák „üzenete” miatt, ami a babasorozat egyik botrányköve volt mindig is: mennyi értéket közvetíthet egy erősen kisminkelt, könnyelműséget és – pár erős megfogalmazás szerint – „ringyó életmódot” sugalló figura?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek