Starity

Albumpremier: Papa Roach – Crooked Teeth

2017. május 19. 15:03   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2016. február 1-jén kezdett el dolgozni a Papa Roach a soron következő 9. nagylemezén, és végre eljött az ideje, hogy bemutassák az elkészült művet teljes egészében.

hirdetés
Albumpremier: Papa Roach – Crooked Teeth

A kaliforniai együttes kicsit több, mint egy éve vonult stúdióba, hogy elkezdjen dolgozni a kilencedig nagylemezén. Ezidőtájt számtalan képpel örvendeztették meg a rajongókat a munkafolyamatokról, ezzel is borzolva a kedélyeket. Ám végre itt van, a mai napon a boltok polcaira került a várva várt album Crooked Teeth címmel.

Az együttes november 1-jén mutatta be első kislemezét, mely a címadó Crooked Teeth című dalhoz készült, és nem sokkal később egy egyszerű, ám annál őrültebb videoklipet is forgattak hozzá. Ezt követően bemutatták a következő szerzeményt az albumról, a Help képében, ami szintén kapott egy látványban nem unalmas kisfilmet.

E két mű alapján a rajongók abban bíztak, hogy az albumon visszatér a régi hangzásvilág és inkább a zúzósabb dalok dominálnak majd, ám a Papa Roach sosem skatulyázta be magát és ezt most is bebizonyították! Április 1-jén nem a szokásos country albummal viccelődtek, helyette inkább két dalpremiernek örülhettek a fanatikusok, melyből az egyik a Skylar Grey-jel közösen előadott Periscope, a másik pedig a mainstream Born for Greatness volt. 

Nem sokkal ezelőtt, még az album megjelenése előtt, közzétettek újabb két dalt: az American Dreamst, melyhez dalszöveges videó készült és a None Of The Above című szerzeményt. 

A Blabbermouth egy korábbi interjújából kiderült, hogy a korongot a Steakhouse studióban, Észak-Hollywoodban rögzítették, és míg a 2015-ös F.E.A.R.-en Kane és Kevin Churko vállalta a produceri munkát, addig az új albumnál kisebb vérfrissítés történt Nick [Nicholas 'Ras' Furlong] és Colin ['Doc' Brittain] személyében. Azt is megtudhattuk, hogy Jacobyék az új dalokkal visszatérnek a régebbi hangzásukhoz, amit az Infesten, a LoveHateTragedyn és a Getting Away With Murderen már megszokhattunk.

A srácok elmondásuk szernt úgy érezték, ki kell törniük a komforzónából, végre valami mást csinálni. Korábban, amikor először elkezdtek zenélni olyanok voltak egymásnak, mint az unokatestvérek, akik mindenben különböznek, az egyikük emós, a másik punk, a harmadik gutterpunk és együtt a zenéjük punk/hip hop elemeket tartalmazott. Nem illeszkedtek be sehova, így rájöttek, hogy nem követhetik a járt utat, inkább a sajátjukon kell haladniuk. A producerek bíztatták is őket, hogy merjenek furcsák, mások lenni. A frontember szerint a változásra irányuló motivációt a rajongók adták, érdekesebbé akarták tenni a zenéket már csak miattuk is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek