Starity

10 dal a hírnévről

2017. május 23. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokan egyik napról a másikra csöppennek bele a nagy amerikai álomba, amit nehezen vagy egyáltalán nem képesek feldolgozni, így nem meglepő, hogy a hírnév megihleti őket.

hirdetés

Lady Gaga – Paparazzi

A Grammy-díjas énekesnő 2008-as bemutatkozó lemezén, a találóan The Fame (A hírnév) címre keresztelt korongon helyezte el a Paparazzit. A dalt egy lesifotós szemszögén keresztül írta meg, milyen is lehet az, amikor valaki egy adott sztárra teszi fel az életét és munkáját.

Lindsay Lohan – Rumors

LiLo még gyerek volt, amikor befutott és a siker később sem kerülte el. Mire megjelentette első lemezét (Speak), már több nagy népszerűségnek örvendett filmet is maga mögött tudhatott, így volt tapasztalata bőven azzal kapcsolatban, milyen is híresnek lenni. A Rumorsban arról ír, mennyire belefáradt abba, hogy folyton a nyomában loholnak és nem hagyják élni, miközben ő csak szeretné jól érezni magát.

Britney Spears – Piece of Me

A pophercegnőnek sem volt ideje feldolgozni a hirtelen jött hírnevet, ami újra és újra megihleti. A Piece of Me-ben például arról énekel, hogy úgy érzi, mindenki akar belőle egy darabot, nem is beszélve arról, hogy folyton pletykálnak róla, amit mélységesen un már.

Eminem – The Way I Am

A rapper is nehezen viseli a hírnevet, korábban pedig még ennél is nehezebben ment neki. A The Way I Am-ben is arra utal, milyen terhesnek érzi, hogy folyton odamennek hozzá az utcán idegen emberek, akiket szíve szerint felrúgna.

*NSYNC – Celebrity

Justin Timberlake egykori csapata épp azt pedzegette 2001-es dalában, milyen illékony, milyen hamis a celebeket körülvevő világ, hiszen sosem tudhatják, hogy nem a nevük és anyagi javaik miatt keresik-e az emberek a társaságukat.

Nickelback – Rockstar

A Chad Kroeger vezette zenekart sokszor bírálták már a Rockstar című slágerért, méghozzá oktalanul. Igaz ugyan, hogy a frontember arról énekel, mi mindenre hajlandó lenne a rocksztár életmódért, ezáltal azonban csak görbe tükröt kíván mutatni, mintegy rávilágítva, mennyire felszínes is ez a világ.

The Pussycat Dolls – When I Grow Up

Nicole Scherzinger együttese azt eleveníti fel a When I Grow Up című szerzeményben, milyen fiatalként a hírnévre és az azzal járó csillogásra vágyni, ugyanakkor óvatosságra is intik benne a rajongókat: Légy óvatos azzal, mit kívánsz, mert talán megkapod.

Ashlee Simpson – Outta My Head (Ay Ya Ya)

Ash is fiatalon vált ismertté, így ő is megtette a szokásos köröket Hollywoodban. Az Outta My Head soraiban minden bizonnyal a média munkatársaira utal: arra kéri őket, tartsák meg maguknak a véleményüket, mert nem hallja a saját hangját tőlük.

Weezer – Beverly Hills

A Weezer tagjai egyfajta kettős látásmódot tárnak elénk: egyrészt azt bizonygatják a hallgatóknak, hogy egy kicsi településről jönnek, ahol mindenki az egyszerűség híve és ezzel meg is elégszenek, másrészt bevallják, hogy vágynak a luxusra, mint a hírnév velejárójára – végül aztán köszönik szépen, mégsem kérnek belőle.

Jennifer Lopez – Jenny from the Block

J.Lo mindig is a két lábbal a földön járó hírességek közé tartozott, és erről árulkodik önmagáról írt szerzeménye is, melyben nyíltan kimondja: korábban semmije sem volt, most megvan mindene, de ennek ellenére sem felejtette el, honnan jött.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

zene dal hírnév Fame
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek