Starity

12 menő érdekesség az Agymenőkről

2017. május 30. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Immár tíz éve fut nagy sikerrel a CBS népszerű szituáció komédiája, az Agymenők, melynek középpontjában Sheldon, Leonard, Penny, Howard, Raj, Bernadette és Amy állnak. A sorozatról most elhoztunk néhány menő érdekességet, amiket talán még nem tudtál.

hirdetés
12 menő érdekesség az Agymenőkről
Fotó: CBS

1. Sheldon kedvenc száma a 73

A karakter a sorozat 73. epizódjában (4. évad 10. epidód) vallotta ezt be, és további érdekesség, hogy az őt alakító Jim Parsons 1973-ban született. És mivel magyarázta Sheldon, hogy ez a kedvence? Íme:

A legjobb szám a 73. Nyilván érdekel, miért. A 73 a 21. prímszám. Tükörképe a 37. A 12., aminek a tükörképe a 21 egy szorzás eredménye. Kapaszkodjatok meg, a hétszer háromé.

Fotó: CBS

2. Howard szobájának különleges dekorációs elemei vannak

Howard gyerekkori szobáját gyakran láthattuk a műsor első évadaiban, és ha figyelmesen nézi az ember, nem nehéz észrevenni, milyen óriási science fiction relikviagyűjteményt sikerült összegyűjtenie az évek során. Ha azonban jobban megnézitek, láthatjátok, hogy ezen tárgyak többsége egy-egy női hősnőt mintáz – a show készítői ekképp is szimbolizálják az egyenjogúságot.

Fotó: CBS

3. Ha elmúltál 18 éves, jelentkezhetsz a közönség soraiba

Rajongsz a sorozatért, elmúltál 18 és Los Angeles közelében élsz? Jó hírünk van, ugyanis akkor nyugodtan jelentkezhetsz a közönség soraiba, így az elsők között láthatod az Agymenők következő epizódját, még jóval azelőtt, hogy az képernyőre kerülne – ráadásul mindezt ingyen!

Fotó: CBS

4. Kaley Cuoco és Penny egy és ugyanaz a személy

Kaley-nek karakteréhez hasonlóan nagyon fontosak a barátai, borzasztó közel áll a sorozat stábtagjaihoz – olyannyira, hogy a való életben is randizott sorozatbeli kedvesével, a Leonardot életre keltő Johnny Galeckivel. A munkatársaihoz fűződő kapcsolatának ékes bizonyítéka továbbá, hogy a Penny hűtőszekrényén látható fotókon a színésznő látható a kollégáival, melyek nem a forgatás kedvéért készültek róluk, hanem a magánéletben, kedvtelésből lőtték azokat.

Fotó: CBS

5. Penny és Leonard külsőre és belsőre is egymás ellentétei

Szimbolikus jelentősséggel bír, hogy a két karaktert úgy formálták meg, hogy szöges ellentétei legyenek a másiknak. Míg Penny egy kissé butácska és folyton bulizó lány, addig Leonard egy okos és visszafogott különc. A külsejükre ugyanez az ellentét igaz: Penny az egyetlen lány, aki nem visel szemüveget, Leonard pedig az egyetlen fiú, aki igen. A készítők ekképp közvetítik azt az üzenetet, hogy egyrészt az ellentétek vonzzák egymást, másrészt pedig hogy ennek ellenére remekül működhet köztük a kémia.

Fotó: CBS

6. Penny vezetéknevét soha nem említették

Gondoljátok csak végig nyugodtan! Soha, egyetlen epizódban sem esett említés a szőke szépség családnevéről, és ha hihetünk az alkotóknak, már nem is fog, mert úgy találják, hogy túl sok idő telt el anélkül, hogy szó esett volna róla, mostanra meg már nem is számít, és amúgy is körülményes lenne beleszőnni a történetbe a nagy leleplezést.

Fotó: CBS

7. Fontos utalásokat rejtenek a házszámok

Ha jobban megfigyelitek és elgondolkodtok rajta, kiderül, hogy igenis okkal élnek kedvenceink barátai ott, ahol. Will Wheaton az 1701-es házszám alatt lakik, ami egy utalás a Star Trekben szereplő USS Enterprise sorozatszámára; Amy (Mayim Bialik) ezzel szemben a 314-es ajtó mögött lakik, ami a pí hivatalos értékére utal.

Fotó: CBS

8. Árulkodóak a halloweenre tervezett jelmezek

Az egyik epizódban, amikor Amy és Sheldon azon igyekszenek, hogy kitalálják, milyen páros jelmezt öltsenek magukra halloween alkalmából, Amy azt javasolja, hogy öltözzenek Blossomnak és Joey-nak. Ez azért érdekes, mert e két karakter az 1990 és 1995 között futott Blossom című széria sztárjai, melyben egyébként Mayim alakította a címszereplőt.

Fotó: CBS

9. A Bazinga! kifejezést egy pranknek köszönhetjük

Az írók szobájában játszottak egyszer egy játékot, melyben egy öregecske grapefuit is érintett volt, és ekkor jött a Bazinga! kifejezés a Megvagy! helyett.

Fotó: CBS

10. Óriási az összhang az Agymenők és a Flash – A Villám stábja között

Az évek során számtalan alkalommal láthattuk Sheldont Flasht idéző felsőben, ami természetesen a másik sorozat készítőinek figyelmét sem kerülte el, így olykor a Flash karakterei is magukra öltenek egy-egy Agymenők-utalást tartalmazó pólót.

Fotó: CBS

11. Melissa Rauch hangja Bernadette miatt változott meg

Ha eredetiben nézitek a sorozatot, valószínűleg már fel sem tűnik, de a Bernadette-et alakító Melissa hangja egészen más most, a 10. évad idején, mint amikor csatlakozott a stábhoz. Ennek hátterében az áll, hogy a kezdetekkor a rendes hangján beszélt, később pedig magas hangon, amiért egyébként mindig cikizik karakterét.

Fotó: CBS

12. Egy igazi fizikus is helyet kapott a stábban

A szériában látható egyenletek valódiak és helyesek – David Saltzberg fizikus szokta jóváhagyni őket – egyetlen egy kivételével, melyet az 1981-es Indiana Jones-filmből, Az elveszett frigyláda fosztogatóiból vettek át tévesen. 

Fotó: CBS

via Diply

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek