Starity

K-pop visszatérés: G-Dragon

2017. június 08. 19:07   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sokrétű fiatal tehetség a mai napon jelentette meg második szóló EP-jét, valamint legfrissebb klipje is feltöltésre került.

hirdetés

Januárban erősítette meg a YG Entertainment, hogy G-Dragon új anyagon dolgozik, s elsődleges célja az, hogy még az év első felében megjelentesse azt. A 28 éves idol egyébként utoljára négy éve szólózott, így a hír hallatán a rajongók tűkön ülve várták a megjelenést.

A május 31-ei hivatalos beharangozás után, végül június nyolcadikán került a boltok polcaira új, saját magáról elnevezett második önálló középlemeze, a 권지용 (Kwon Ji Yong). A megjelenéssel egyidejűleg a 무제(無題) (Untitled, 2014) című szerzeményhez készült rövidfilm került feltöltésre. Íme!

A középlemezen összesen öt dal kapott helyet (beleértve az intrót és az outrót), melyeket maga GD írt és a zeneszerzésből is jócskán kivette a részét.

A dallista:

  1. INTRO. 권지용 (Middle Fingers-Up)
  2. ACT I. 개소리 (BULLSHIT)
  3. ACT II. SUPER STAR
  4. ACT III. 무제(無題) (Untitled, 2014)
  5. OUTRO. 신곡(神曲) (Divina Commedia)

Az idol egyébként június 10-én kezdi meg (egyenlőre 24 állomásos) G-Dragon 2017 World Tour: Act III, M.O.T.T.E nevezetű turnéját, melynek kereti között Ázsia több országába is ellátogat (Dél-Korea, Makaó, Szingapúr, Thaiföld, Japán), valamint ausztráliai, új-zélandi és észak-amerikai (USA, Kanada) fellépések is várnak rá.

Érdekesség: az iTunes-on 28 országban lett listavezető és négy óra alatt több mint egymillióan kattintottak új klipjére – elsöprő sikert aratva. 24 óra leforgása alatt több mint 200 ezer előrendelés történt, úgy hogy szinte semmiféle promóció nem volt, valamint a dél-koreai zeneletöltő oldalakon egy órán belül az „All Kill” rangot érte el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek