Starity

Mayim Bialik: „A meztelenkedés nem az egyetlen módja, hogy szépnek érezd magad!”

2017. június 11. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Agymenők sztárja amellett kampányol, hogy a fiatal lányok megértsék: nem kell levetkőzniük ahhoz, hogy kívánatosak legyenek.

hirdetés

Mayim Bialik azt szeretné elérni, ha a lányok kevesebbet meztelenkednének, elvégre erre semmi szükség nincs. Véleményének egy YouTube-videóban adott hangot a minap.

Nem fogok hazudni, sok időt töltöttem az életemből azzal, hogy azt kívántam, bár én is olyan csinos, sovány lennék, mint mások

– mondta, majd hozzátette, hogy egyáltalán nem féltékeny a modell alkatú hölgyekre, sőt! Szép dolognak tartja, ha arra tanítják a fiatalokat, hogy fogadják el önmagukat, de nem szeretné, ha ezt úgy tennék, hogy a vetkőzésre biztatják őket.

Azt hiszem, abba a csapdába estünk, ahol nem az erőt, az intelligenciát vagy a magabiztosságot tartjuk mérvadónak, inspirálónak, hanem a szexiséget. (...) Továbbra is arra kell biztatnunk az embereket, hogy azt tudatosítsák a lányokban, hogy a testük különleges és csodálatos, és ne féljenek tőle, ahogy a szexualitásuktól sem. Meg kell húzni a határokat, aminek értelmében senkinek nincs joga ahhoz, hogy olyan helyen érintsen meg téged, ahol nem akarod – mindegy, mi legyen rajtad

– magyarázta arra utalva, hogy a nők még ma is elnyomás alatt élnek, tárgyiasítva vannak és sokan felhatalmazva érzik magukat arra, hogy megerőszakolják őket, csak mert kihívóan öltözködnek.

A meztelenkedés nem az egyetlen módja, hogy szépnek érezd magad!

– üzeni rajongóinak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek