Starity

10 éves a Sabaton Open Air

2017. június 21. 11:11   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A svéd Sabaton zenekar sikere felülmúlhatatlan, ám karrierjük mégis évről évre egyre csak ível felfelé. A csatametálosoknak az idei év csupa ünneplés, hiszen saját fesztiváljuk idén ünnepli 10 éves jubileumát.

hirdetés
10 éves a Sabaton Open Air
Fotó: Sabaton Open Air

A Sabaton zenekart 1999-ben alapította Pär Sundström basszusgitáros és Joakim Brodén énekes, akik közel két évtizede jobbnál-jobb dalokat alkotnak bizonyos történelmi eseményekről. A csapat fennállása ugyan az évek során többször is változott, ám kétség sem fér hozzá, hogy megalakulásuk óta hatalmas sikerre és egyben elismerésre tettek szert.

A srácok tavaly augusztusban dobták piacra nyolcadik stúdiólemezüket (The Last Stand), ami hatalmas sikernek örvend világszerte, olyannyira, hogy megjelenését követően azonnal meghódította a számlistákat, továbbá 2016 legjobb metálzenei albumának lett titulálva. A svédeknek tehát igencsak van okuk az ünneplésre, hiszen harmadik lemezük, a 2007-es megjelenésű Metalizer idén lesz tízéves, mindezeken túl pedig ugyanabban az évben került először megrendezésre saját fesztiváljuk, a Sabaton Open Air, melyet minden évben augusztusban rendeznek meg, természetesen a csapat szülőhazájában, Falunban.

A fesztivál idén augusztus 16-tól egészen 19-ig kerül megrendezésre, melyet a Joakim Brodén vezette formáció már izgatottan vár, hiszen ez egy nagyon különleges esemény számukra. A fiúk egyébként nemrégiben már lerántották a leplet a fellépő zenekarokról, így a Sabaton-rajongók boldogan vélték felfedezni a fellépők listáján Thobbe Englund nevét is, aki tavaly ugyanezen fesztivál keretein belül hagyta el a zenekart, mondván, eljött az ideje annak, hogy beteljesítésre kerüljenek régóta dédelgetett álmai.

 

Soon it's time for the 10:th anniversary of @sabatonopenair In our hometown Falun. Welcome! #sabatonopenair #falun #festival

A post shared by Sabaton Official (@sabatonofficial) on
 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek