Starity

Criss Angel csillagot kapott Hollywoodban

2017. augusztus 06. 14:02   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az évszázad bűvésze címmel is rendelkező világhírű illuzionista, Criss Angel, helyi idő szerint július 20-án, délelőtt csillagot kapott a Hírességek Sétányán Los Angelesben.

hirdetés
Criss Angel csillagot kapott Hollywoodban
Fotó: Facebook / Mindfreak LIVE

A negyvenperces ceremónián jelen voltak Criss Angel családtagjai, munkatársai, barátai, akik közül beszédet mondott Gary Oldman, Randy Couture és Lance Burton is. A Variety közvetítése alapján először Leron Gubler, a Hollywood Chamber of Commerce elnök vezérigazgatója beszélt:

Több, mint egy évtizede már, hogy Criss Angel uralja a bűvészvilágot a bolygó legnagyobb neveként. Sztárként, alkotóként, executive producerként és rendezőként minden idők legsikeresebb televíziós bűvészsorozata, számos kritikailag elismert televíziós különkiadása, könyvsikerei, kereskedelmi sikertermékei, zenei CD-i és ennél is több tényező okán, Criss mai modern korunk legbefolyásosabb és legtöbbet utánzott bűvésze. [...] Számos díjat kapott karrierje során, az Év Bűvészének nevezték eddig példátlan módon hat alkalommal, köztük a Magic Castle által is, és ez jóval több, mint amit bármely más bűvész valaha kapott. Ő volt a legfiatalabb bűvész, akit a Nemzetközi Bűvészszövetség beválasztott a Hírességek Csarnokába, ezen kívül Criss elsőként kapta meg az Évtized Bűvésze díjat, valamint az Évszázad Bűvésze kitüntetést, és az Évtized Újítója címet is. Elnyert egy nemzetközi bűvész életműdíjat is. Criss fáradhatatlanul támogatja a gyermekek ügyét jótékonysági munkájával. [...]. Megkapta az Év Férfi Kívánságteljesítője- és a Chris Greicius-díjat munkájáért és elkötelezettségéért a Make-A-Wish Alapítvány felé, ahol nemrég az ötvenedik, őt érintő kívánságot teljesítette.

Gubler a harmincegy éves karrier után, 2010-ben nyugdíjba vonult bűvésznek, Lance Burtonnek adta át a szót, aki így szólt kollégájáról:

Criss Angellel először húsz évvel ezelőtt találkoztam. [...] Nagy benyomást tett rám bűvészként is és emberként is. Volt benne hajtóerő, és példátlan munkamorál. Legutóbb ott voltam új műsora, a Mindfreak LIVE premierjén a Luxor hotelben. A műsor különleges záró száma egy csodálatos lebegés illúzió. [...] Jól ismertem az illúziót, mivel egy változatát jómagam is csináltam. De Criss valami olyasmit tett, amit egészen egyszerűen nem lehet megcsinálni. [...] Meghökkentett és megbabonázott. Emlékeztetett rá, hogy miért is kezdtem el bűvészkedni. [...] Szóval, nagyon helyénvaló, hogy Criss ma itt van, hogy megkapja a csillagát a Hollywoodi Hírességek Sétányán. A világ bűvészei nevében szeretném mondani: Criss, gratulálunk, szeretünk és alig várjuk, hogy lássuk, mit teszel legközelebb!

Ezután a világbajnok harcművész, színész, Randy Couture mondott beszédet:

Criss nagyszerű fickó, nagyszerű barát már tíz éve, jótékonysági munka kapcsán találkoztunk. Criss arra irányuló törekvése, hogy segítse a gyermekkori rákgyógyítást, nagyon nemes tett, és ő egy nagyszerű ember, hogy ilyesmit tesz. Támogatta az alapítványomat is több alkalommal, amely a sebesült veteránoknak nyújt segítséget, és nagyon jó barátok lettünk az elmúlt tíz év során. Szóval, ez itt egy jól megérdemelt csillag!

Az Oscar-díjra jelölt ezerarcú színészlegenda, Gary Oldman a következőket mondta a bűvészről:

Amikor látja az ember az élő előadásban a szeme előtt, szó szerint eláll a lélegzete és megérti, miért is tartják őt a bűvészet történetének egyik legnagyobb illuzionistájának. Azonban számomra a valódi varázslat Criss szívében történik. És nem tudok említeni senkit, aki jobban megérdemelné ezt a csillagot. Az ember, akit megismerhettem, egy kedves, nagyszerű lélek, aki túlságosan nagylelkű az idejével, és akinek végtelenbe nyúló küldetése, hogy valamit visszaadjon. Megérintesz bennünket a tehetségeddel és a művészeteddel, Criss, és megérintesz bennünket az együttérzéseddel. Igazi inspiráció vagy, és számomra megtiszteltetés és büszkeség, hogy ismerhetlek és hogy a barátomnak nevezhetlek. Gratulálok a csillagodhoz!

Gary megemlítette azt is, hogy szerinte a bűvész a legkeményebben dolgozó ember a szórakoztatóiparban, hiszen előző este két előadása volt a Las Vegas-i Luxor hotelben, aztán mindössze két óra alvás után a ceremóniára repült Los Angelesbe, majd interjúk sorozata után este ismét két előadás várt rá.

Leron Gubler ezután átadta Crissnek a csillaghoz járó oklevelet Los Angeles városának nevében, a következő szavak kíséretében:

Criss, Ön ma az Angyalok Városának egyik angyala. Gratulálok!

A képen balról jobbra: Gary Oldman, Criss Angel, Lance Burton és Randy Couture

Végül maga az ünnepelt mondott beszédet az egybegyűlteknek és az internetes közvetítést figyelőknek. Elmondta, hogy rengeteget jelent neki ez a csillag, és hogy bárcsak vele lehetne az édesapja. Köszönetet mondott édesanyjának és a többi családtagjának is, akik akkor is támogatták, amikor nem voltak jók a kilátásai. Beszélt a göröngyös útról, amit nem volt  könnyű megtenni, de az álmai elérése érdekében végig kellett mennie rajta. Külön köszönetet mondott a jelen lévő Stella nevű nagynénjének is, aki hatéves korában megtanította neki az első kártyatrükköt.

A bűvész kisfia, Johnny Crisstopher, akit 2015 őszén leukémiával diagnosztizáltak, nem lehetett ott az eseményen a kezelései miatt. Criss könnyek között beszélt róla:

A gyönyörű kisfiam, Johnny Crisstopher, sajnos nem lehet itt, de alig várom azt a napot, amikor kézen foghatom és megmutathatom ezt neki. És amikor már eltávoztam, remélem, majd eljön ide és arra gondol, az apja egészen jól csinálta.

Criss kedvese, a latin pophercegnőnek kikiáltott Belinda, családi okok miatt Spanyolországba utazott, így ő sem tudott részt venni az eseményen. Végül a rajongóknak, akiket hűségük és kitartásuk miatt Loyalnek hív a bűvész, a következőket mondta:

Nagyon hálás vagyok mindannyiótoknak, a rajongóknak, akik engem sikeressé tettetek, mert lehet valaki a legtehetségesebb ember a világon, ha az emberek nem szeretik, akkor sehol sincs. Szóval, köszönöm az összes rajongómnak, az összes Loyalnek világszerte, nélkületek nem vagyok semmi. Isten áldjon benneteket és nagyon köszönöm ezt a hihetetlen kitüntetést, amit soha életemben nem fogok elfelejteni. Szeretlek benneteket!

Criss Angel a 2615. csillagot kapta meg a hollywoodi Hírességek Sétányán, szemben a legendás, magyar származású bűvész / szabadulóművész, Harry Houdini csillagával, akit az egyik legnagyobb példaképének tart.

Fotó: Instagram/crissangel

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek