Starity

Marcus & Martinus: Ezért a duóért őrülnek meg most a magyar tinik

2017. július 31. 15:03   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már a srácoknak is feltűnt, hogy a streamek jelentős százaléka Magyarországról érkezik. Ismerd meg a duót, amelyet a tinik minden erejükkel igyekeznek hazánkba csábítani!

hirdetés

Norway Today

Marcus & Martinus, akit csak M&M-nek emlegetnek, egy norvég popduó az ikertestvérek, Marcus Gunnarsen és Martinus Gunnarsen összetételével. A két srác 2002. február 21-én született Trofosban. Jelenleg 15 évesek, de már három sikeres lemezt tudhatnak a hátuk mögött.

A fiúk alig pár hónaposan

Tudtad? 1) Marcus és Martinusnak Halak a csillagjegye 2) 10 évesen szereztek hírnevet maguknak a Melodi Grand Prix Junior versenyben 3) Egy napon születtek Alan Rickmannel, Ashley Greene-vel és Corbin Bleu-val 4) Öt évesen gyerekkórusban énekeltek 5) 1 millió követőjük van az Instagramon 6) 2014-ben megnyertek egy norvég junior tehetségkutató 7) Fociznak 8) Marcus Manchester United, míg Martinus Chelsea drukker 9) 2017. január 21-én saját filmjük jelent meg Norvégiában 10) Büszkék gyökereikre: Norvégiában akarnak lakni egész életükben 11) A szerencseszámuk a 7 és 10 12) Marcus balkezes 13) Van egy húguk és nővérük 14) Hobbihorgászok is 15) YouTube-on a legnézettebb klipjük már majdnem 70 millió megtekintésnél jár

Karrierjükről röviden:

2012-ben részt vettek a 11. Melodi Grand Pix Junior műsorban, amit Oslóban tartottak meg. A daluk, a To dråper vann elvitte az első helyezést, majd nyolcadik helyen debütált Norvégiában.

2015. február 23-án megjelent az első stúdiólemezük, a Hei (angolul: Hi), amivel hazai szinten első helyig küzdötték fel magukat a Norwegian Albums Charton. A korong emellett 35 hétig volt megtalálható a slágerlistákon. Több kislemezt is kiadtak róla, beleértve a hihetetlenül népszerű Elektrisk-et, avagy Electricet is. A fiúk angol dalokkal is próbálkoztak: Heartbeat, I Don't Wanna Fall in Love, Girls, Light It Up és One More Second mind-mind sikeres volt, de egyik sem érte utol az Elektrisket.

Nemzetközileg egyre több tini kapta fel rá a fejét, így nem meglepő módon 2016 novemberében kiadták első angol albumjukat, ami a Together, avagy „Együtt” elnevezést kapta. Ebben a fent említett dalok közül jó pár helyet kapott.

Május 13-án ők mondták be a pontokat Norvégiától az Eurovíziós dalfesztiválon. A srácokat azonban talán július 14-én érte a legnagyobb megtiszteltetés: Viktória svéd királyi hercegnő 40. születésnapján egy külön, erre az eseményre írt dalt adtak elő, az On This Day-t.

Egyénisége az ikreknek... Ki az a Martinus?

Hello, Martinus vagyok!

Precízebb vagyok, mint Marcus. Engem jobban zavar, hogyha valami nem a tervek szerint alakul a színpadon. Szeretem a rossz vicceket, és többnyire csak én nevetek rajtuk. Amikor unatkozom, akkor YouTube táncvideókat nézek. (...) Kedvenc helyen a világon a lakhelyem, Trofos. Tudok zongorázni egy kicsit. (...) Videót vágni is. Csak akkor leszek lámpalázas, ha TV-műsorokban szerepelünk. Az álomlány számomra kedves, őszinte és cuki!

Marcus bemutatkozása:

Hello, Marcus vagyok!

Manchester United a kedvenc csapatom. Szeretem Trofost, de Thaiföldet is. Vakmerőbb vagyok, mint Martinus. Szeretem Justin Bieber zenéjét, és azt, ahogy öltözködik. Jason Derülö és Bruno Mars a másik két kedvencem. Néha cikinek találom a régi felvételeket rólam és Martinusról. A kedvenc színem a piros. (...) Én többet posztolok Instán. Az álomcsajról nincs konkrét véleményem, csak legyen kedves. Oh, és ne legyen féltékeny, amikor utazunk és találkozunk a gyönyörű rajongóinkkal!

Jason Derülö, Marcus idolja is üzent a fiúknak

Albumok:

  • Hei

– 2015. február 23-án jelent meg

– Kiadó: Sony Music Entertainment Norway

– Formátum: CD & Digitális

– Legjobb helyezés Norvégiában: #1

  • Hei (Fan Spesial)

– 2015. november 6-án adták ki

– Kiadó: Sony Music Entertainment Norway

– Formátum: CD & Digitális

– Legjobb helyezés Norvégiában: #1 // Svédországban: #2

  • Together
A Together-t rajongói képek teszik ki

– Első angol lemezük

– 2016. november 4-én jelent meg

–  Kiadó: Sony Music Entertainment Norway

– Formátum: CD & Digitális

– Legjobb helyezés Norvégiában: #1 // Svédországban: #1 // Finnországban: #6 // Dániában: #11

Néhány jelentős kislemez:

  • To dråper vann (2012)
  • Elektrisk ft Katastrofe (2015)
  • Girls ft Madcon (2016)
  • Light Up ft Samantha J (2016)
  • Like It Like It ft Silentó (2017)

Legfrissebb videoklipjük: Dance With You

Alig pár napja jelent meg, máris 1,5 millió kattintásnál jár.

...ezt a First Kiss előzte meg!

A srácok előző munkája július 1-jén került fel a YouTube-ra. Népszerű témát, az első csók élményét dolgozták fel.

Filmográfia:

  • Sammen om drømmen (2017)

– Hossz: 86 perc

– Típus: dokumentumfilm

  • Marcus & Martinus - Når barn blir popstjerner (2017)

– Hossz: 44 perc

– Típus: TV-doku

Közösségi média:

  • Instagram – 1 millió követő
  • YouTube (MarcusMartinusVEVO) – 880 ezer feliratkozó (330+ millió összesített megtekintés)
  • Twitter – 22 ezer követő
  • Facebook – 130 ezer like
  • Spotify – 350+ millió stream
  • Apple Music – 50+ millió stream

Tudtad? A srácok rajongóik nagy örömére vlogolnak is! Privát YouTube-csatornájukat ezen a linken éred el.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek