Starity

Román előadók – I. rész

2017. augusztus 17. 19:07   |   Szerző: Atina21

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Romániában nagyon is ismertek az alábbi előadók, azonban hazánkban némelyik alig, vagy egyáltalán nem közismert.

hirdetés

Először négy olyan előadót mutatunk be, akik Magyarországon is ismertek, vagy legalábbis sokan tudják, hogy kik is ők.

Inna

Hazánkban őt ismerte meg a közönség talán először, ugyanis 2008-ban robbant be a köztudatba Hot című dalával, ami elindította karrierjét. Az azonos címet viselő első korongja szintén hamar közönség kedvenc lett, ráadásul a Hot című kislemez nemcsak hazájában, hanem Európa szerte is sikert sikerre halmozott, sőt Kelet-Európában és Spanyolországban is a slágerlisták élére került. Azóta még három albumot adott ki, több kislemezzel is büszkélkedhet, valamint videoklipjeit is szép számmal nézik meg az egyik legnagyobb videómegosztó oldalon. A mai napig az egyik legismertebb román énekesnőnek számít. Legutóbbi dala az Erikkel közös Ruleta volt, melyhez a videoklip júniusban jelent meg.

Alexandra Stan

A hosszú szőke hajfürtjeiről is ismert énekesnő méltán lett Inna után a másik legnépszerűbb román előadó, nemcsak hazájában, hanem a világ más tájain is. Debütáló kislemeze a Lollipop (Param Pam Pam) lett még 2009-ben, azonban az igazi áttörést a Mr. Saxobeat hozta meg számára, arról nem is beszélve, hogy a 2011. augusztusában kiadott Saxobeats című nagylemezével óriási népszerűségre tett szert, hiszen olyan slágerek jelentek meg róla, mint a Get Back (ASAP), a Calprittal közös Million, a Lemonade és a Cliche (Hush Hush). Azóta csökkent népszerűsége, azonban még mindig sok ember kedvence. Legutóbb 2016-ban adott ki lemezt, s szívesen működik közre más előadók mellett, mint például a fentebb említett riválisával is, akivel a We Wanna című dalt készítették el.

Alina Eremia

Népszerűségét a 2011 és 2013 között futó Pariu cu Viata című sorozat hozta meg számára, melyben többször is megmutatta gyönyörű hangját. Érdekesség, hogy a sorozatnak köszönhetően alakult meg a LaLa Band nevű formáció, melyben az elején még körülbelül huszan voltak, azonban ez később megváltozott, így maradt benne rajta kívűl még Dorian Popa, Cristina Ciobănașu, Vlad Gherman, Sore Mihalache, Alexia Talavutis, Dima Trofim, Rapha Tudor, Bubu Cernea, Ana Baniciu, Andrada Popa. Miután feloszlottak, mindenki ment a maga útján, mint ahogyan Alina is – ami jó döntésnek bizonyult –, hiszen önálló énekesnőként talán még népszerűbb, mint valaha volt. Olyan szerzemények köthetők a nevéhez, mint a bemutatkozó dala, a Tu ești vara mea, majd az évek során jobbnál jobb dalok kerültek ki tőle, mint például a Cum se face, a Cand luminile se sting, az A fost o nebunie, vagy éppen a Vorbe pe dos. Szívesen dolgoznak vele más előadók is, mint ahogyan testvére is tette Illegal című dalukban, mely meghozta Mircea-nak a népszerűséget. Legutóbb Vunkkal állt össze.

Antonia

Szintén nagy népszerűgnek örvend Antonia is, akinek magánélete is tökéletesen rendben van, hiszen 2014-ben született meg első gyermeke, a kis Dominic. Karrierjére sem panaszkodhat, hiszen Románián kívül még számos más országban is ismerik a nevét, mint ahogyan hazánkban is. Énekesi karrierje mellett modellként is nagyon sikeres. Nemcsak saját nyelvén, hanem angolul is előszeretettel énekel, sőt van olyan dala is, melyben keveredik a két nyelv. A Hurricane, melyben Puya működik közre, nagy népszerűségre tett szert, melyen nem is lehet csodálkozni, hiszen jól megfér egymás mellett az, hogy Puya románul rappel, Antonia pedig angolul énekel. Legutóbbi önálló dala a Dor De Tine volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek