Starity

Az Alkonyat mint tantárgy?

2010. október 22. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vámpírőrület már annyira elterjedt a világban, hogy lassan már a tinik el is hiszik, hogy a vámpírok ott járkálnak az utcákon.

hirdetés
Az Alkonyat mint tantárgy?

A Kaliforniai Állami Egyetem ennél nagyobb örömet nem is okozhatott volna az ott tanuló Alkonyat-rajongóknak, ugyanis  Alkonyat-órát indítottak a számukra. Ebből biztos nem fognak megbukni a diákok, és valószínűleg ez a legegyszerűbb mód arra, hogy jó jegyet szerezzenek.

Azok, akik fel fogják venni ezt az órát, minden bizonnyal a kötelező irodalmat már rengetegszer olvasták korábban. Az óra leírása szerint a cél, hogy a diákok minél analitikusabban lássák a populáris kultúrát és annak hatásait a politika, nemek, szexualitás és hit kérdéskörében.

De vajon miért csak egy könyvet vesznek alapul a tanuláshoz? Az tény, hogy ha napjaink egyik legnépszerűbb vámpírkultúrájáról akarnak egyetemi kurzust tartani, akkor Stephenie Meyer előtt van még pár ilyen író hasonló témakörben. Hacsak nem az a fő cél, hogy bemutassák, miként lehet tömeghisztériát előidézni egy könyvvel minél hatékonyabban.

A lényeg igazából csak annyi lehet, hogy ez a bizonyos Alkonyat-óra csak figyelemfelkeltés céljából alakult, minthogy a tanulást hirdesse az egyetemen. Igaz, ez is egy módja, hogy egy egyetem megtarthassa a népszerűségét. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek