Starity

Federer a 900. mérkőzésén van túl

2010. október 23. 16:04   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A svájci teniszező csütörtökön játszotta pályafutása 900. tétmérkőzését, ahol győztesen hagyta el a pályát.

hirdetés
Federer a 900. mérkőzésén van túl

Az aktuális világranglistán 2. helyet elfoglaló Roger Federer csütörtökön a stockholni 250-es versenyen játszotta pályafutása 900. mérkőzését az amerikai Taylor Dent ellen, ami a svájci játékos javára 6/1 6/2-re dőlt el 51 perc alatt.

Federernek a következő körben a szintén svájci Stanislas Wawrinka sem jelentett akadályt, annak ellenére, hogy az első szettet 6/2-re elbukta. Hiszen a következő két szettben Roger bizonyult jobbnak, hiába volt brékelőnye Wawrinkának a második szettben is.

Az egykori világelső egyébként a 900 mérkőzéssel csúcstartónak számít a jelenleg aktív játékosok között, ráadásul egyik meccsét sem adta fel ezek közül, ami szintén világklasszishoz méltő teljesítmény (a 900 mérkőzésből 727 a megnyert, és 173 az elveszített mérkőzés). További érdekesség, hogy Federer 9. éve sorozatban eljut az évi 50 megnyert mérkőzésig, ami idén a korábban is említett Wawrinka ellni meccs volt.

Az év végi világbajnokságra, ahol a ranglista legjobb 8 játékosa fog megmérkőzni egymással, Federer második helyen kvalifikálta magát. Roger mellett biztosan ott lesz a világelső Rafael Nadal, a 3. Novak Djoković és a 4. Andy Murray is. A további négy játékos feljutásának sorrendje eddig nem végleges, ugyanis a még hátralevő néhány verseny alatt sok minden változhat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek