Starity

Itt van az ősz... és itt az új The Script album!

2017. szeptember 04. 16:04   |   Szerző: SMH

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megérkezett a szeptember, és vele az eső – no meg az ötödik The Script lemez.

hirdetés
Itt van az ősz... és itt az új The Script album!
Fotó: Sony Music

Van-e összefüggés az ír trió munkássága és a csapadék között? Annyi bizonyosan, hogy Európában az egyik legnépszerűbb rádiós felvétel jelenleg a Rain című dal.

Amely természetesen ott van a Freedom Child lemezen, amelyre közel négy évet kellett várniuk a csapat rajongóinak. Az ötödik album – a Danny O’Donoghue vezette pop/rock zenekar bevallása szerint – sürgető, időszerű, a jövővel bátran szembenéző himnuszok gyűjteménye, amely egyszerre mesél megtörtént eseményekről, és egyszerre nyújt lehetőséget egy valós idejű zenei kalandozásra. Ennek érdekében a banda a Londonban és Los Angeles-ben rögzített lemezen számos külsős dalszerzővel és producerrel dolgozott együtt.

Az anyagról elsőként a Rain című szerzemény került a nyilvánosság elé, és a nótából villámgyorsan sláger lett: a hivatalos videóját közel 10 millióan látták, az európai rádiós listán kirobbanthatatlan a Top 40-ből, és itthon is már nagyjából két tucat rádióban pörög a felvétel. A könnyedebb hangvételű szám mellett a komoly mondanivaló sem hiányzik a Freedom Child korongról: a Divided States of America az Egyesült Államokban lezajlott választásokról szól, míg a címadó dal a terrorizmus problémájával foglalkozik.

A lemezre a következő nóták kerültek fel:

  1. No Man Is An Island
  2. Rain
  3. Arms Open
  4. Rock The World
  5. Mad Love
  6. Deliverance
  7. Divided States of America
  8. Wonders
  9. Love Not Lovers
  10. Eden
  11. Makeup
  12.  Written In The Scars
  13. Awakening
  14. Freedom Child

Az albumot szinte azonnal szívükbe zárták a rajongók: 14 ország iTunes listáján nyitott az első helyen, és a Top 10-ben debütált többek között az Egyesült Államokban, Norvégiában, Kanadában, Svédországban, Belgiumban, Indiában, Mexikóban, Argentínában, Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban és Magyarországon!

A The Script – akik 2015-ben zseniális koncertet adtak a Sziget Fesztiválon – pályafutása során több mint 29 millió lemezt adott el, valamennyi albumuk listavezető lett Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban négyszeres platina eladásokat értek el csak a kislemezeikkel, 203 koncertjükre megközelítőleg 1.4 millió jegy talált gazdára, a 73 500 néző befogadására alkalmas dublini Croke Parkban adott fellépésükre pedig néhány perc alatt elkelt az összes belépő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek