Starity

Alonso nyerte az első koreai futamot

2010. október 24. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fernando Alonso nyerte meg a legelső koreai futamot, amin végig esett az eső.

hirdetés
Alonso nyerte az első koreai futamot

Az első dél-koreai nagydíjon végig esett az eső. A levegő és az aszfalt hőmérséklete egy-két fokkal 20 °C alatt volt a start előtt. A rajtot a verseny irányítói 10 perccel későbbre halasztották, és bejelentették, hogy a mezőny a biztonsági autó (Safety Car) mögül fog elrajtolni. Azonban a 10 perces halasztás helyett 1, 5 órás késés volt. A 17. kör végén kiállt a biztonsági autó, így végre egyedül tehették meg a versenyzők az első körüket.

Mivel az aszfalt a várhatónál is vizesebb volt, így 9 pilóta esett ki a futam folyamán: a 20. körben Mark Webber óriási tempó alatt megcsúszott, és Nico Rosberg nekiment a Red Bull-osnak, így mind a ketten kiestek. A 27. körben Jarno Trulli és Lucas di Grassi esett ki. A 31. körben Sébastien Buemi Timo Glockot próbálta megelőzni, de a vizes pályán nem tudott eléggé elfordulni,  így mindketten kiestek. Továbbá a 41. körben a Renault pilótája,  Vitalij Petrov nagyon összetörte autóját, és szintén kiesett. A másik Red Bull-pilóta, Sebastian Vettel is kiesett. Motorja felmondta a szolgálatot. A 47. körben Adrian Sutil esett ki.

A leggyorsabb kört Fernando Alonso mente, és ő is lett az első helyezett.

A végeredmény:

  1. Fernando Alonso
  2. Lewis Hamilton
  3. Felipe Massa
  4. Michael Schumacher
  5. Robert Kubica
  6. Vitantonio Liuzzi
  7. Rubens Barrichello
  8. Kobajasi Kamui
  9. Nick Heidfeld
  10. Nico Hülkenberg
  11. Jaime Alguersuari
  12. Jenson Button
  13. Heikki Kovalainen
  14. Bruno Senna
  15. Jamamoto Szakon

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek