Starity

8. születésnapját ünnepli az AFC

2010. október 24. 17:05   |   Szerző: Ency112

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mára már igen híressé vált bandának hatalmas erőbe és kitartásba tellett, míg eljutottak odáig, ahol most vannak. Öt nagyon kemény év után sikerült betörniük a zenei iparba a Még vár ránk ez a Föld című slágerrel.

hirdetés
8. születésnapját ünnepli az AFC

Azóta két díjjal és két lemezzel rendelkeznek, nemrég pedig megjelent Angyal című klipjük, mely egyedi Magyarországon.

Az Anti Fitness Clubot 2002 novemberében alapította Molnár Tamás (gitár-ének), Fekete Balázs (dob), és Schmidt Antal (gitár). A zenekarnév-választást leginkább az inspirálta, hogy már akkoriban is edzőtermek és sportpályák helyett inkább füstös klubokban, koncerteken és a próbateremben érezték jól magukat. A kezdeti szárnypróbálgatások idején, 2003-ban csatlakozott hozzájuk a basszusgitáros, Varsányi Miklós, és első dalaikat, melyek leginkább a punk-rock stílusba voltak besorolhatók, hamarosan bemutatták a nagyközönségnek.

2005 végén már a Macskanadrág és a Prosectura társaságában turnézhattak, 2006-ban pedig több mint 60 saját szervezésű bulit csináltak. 2007 tavaszán Anti helyét Szabó Péter vette át gitáros poszton, ezzel kialakult az AFC jelenlegi felállása, és így vették fel új, immáron harmadik, a korábbiaknál jóval dallamosabb, kifinomultabb demójukat, amely az egyik legnépszerűbb magyar csapatává tette őket, és lemezszerződéshez is juttatta a zenekart.

Hozzáláttak az új dalok elkészítéséhez, és 2007 novemberében bemutatták első, a Még vár ránk ez a Föld! című számukhoz forgatott videójukat. A siker elsöprő volt: a VIVA TV slágerlistáján rögtön a 10. helyen debütált a klip, és a közönség azonnal a kegyeibe fogadta a négyest. A zenekar frontembere, ToMi meghívást kapott a VIVA reality sorozatába, A stábba, ahol olyan hírességekkel szerepelhetett, mint Mark, Tóth Gabi, vagy Zimány Linda. Az óriási érdeklődés után hamarosan felkérést kaptak a következő évad elkészítésére, amit már Ausztráliában forgattak.

Innentől kezdve még jobban felgyorsultak a zenekar körüli események: 2008-ban VIVA Comet-díjat nyertek Legjobb új eladó kategóriában, idén pedig az év együttesének választottátok őket, így bezsebelhették második gömbjüket is. Nemrég az Angyal című dalukhoz egy különleges videoklipet készítettek, ami biztosan nem marad elismerés nélkül.

Boldog szülinapot, és gratulálunk, fiúk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek