Starity

Harry Styles: „Nem megbánásokkal hagytam ott a bandát”

2017. szeptember 17. 13:01   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekes a Grammy múzeumában lépett fel a titkos tagok előtt, egy telt házas koncertet adva, miközben megválaszolt pár kérdést.

hirdetés
Harry Styles: „Nem megbánásokkal hagytam ott a bandát”
Fotó: The Recording Academy

Négy hónappal ezelőtt nyitott elsőként a Billboard 200 listáján a One Direction egykori tagja, Harry Styles. Lemezének executive producere Jeff Bhasker volt, aki egyébként kétszer is lemondta előzetesen a munkát a fiatal énekessel. Erről azonban később.

A beszélgetés alatt kiderült, hogy a 23 éves srác, akinek első, saját turnéja pár nap múlva, San Franciscóban indul szeptember 19-én, megosztotta, hogyan fejlődött, mint művész, és miért szigetelte el magát mindentől Jamaicában. Styles számára fontos volt, hogy elvonatkoztassa az elmúlt hét évet, és új fejezetet nyisson az életében, amivel új lehetőségeket is megenged magának.

A felvételeket kiadó nélkül kezdtem el, mert az elején nem álltam arra készen, hogy bármilyen elkötelezettségeket tegyek, és nem akartam nyomást érezni, mint, »Ezt kellene csinálnod«, vagy, hogy bárki befolyásoljon azzal, amit gondolnak

– kezdte Styles, aki sima fekete pólóban, skinny jeansben és golfsapkában ült.

Grammy Museum

Egy csoporttal írtam, csak azért, hogy kikapcsoljak kicsit, és kíváncsi voltam arra, hogy mi sülhet ki belőle. Szerintem a legtöbb dal így született meg. Nem gondoltam arra, mit akarhatnak tőlem. Szerencsésnek érzem magam ennek ellenére, mert nem úgy álltam neki a lemeznek, vagy hagytam ott a bandát, hogy elnyomva éreztem volna magam, vagy úgy gondoltam volna, hogy sosem írhattam, és játszhattam azt, amit szerettem. Imádtam a bandában lenni, rengeteget tanultam, azonban most nagyon jól éreztem magam, miközben kitaláltam, hogy akarok hangozni, ha lehetne egy saját albumon.

Bhasker, aki Beyoncé és Rihanna kedvenc írója, kétszer elutasította Stylest, amit az énekes játékosan meg is jegyzett neki.

Tudtam, hogy Harry egy nagy, befolyásos név most a szakmában, és abban a percben úgy éreztem, mást akarok

– magyarázta Bhasker.

Már mindent megtettem korábban, és nem akartam kötöttségeket, és beleszólásokat, hogyan kellene hangoznia a zenének. Kicsit ironikus, hogy Harry is ezt akarta, így örülök, hogy végül hallgattam az ösztöneimre, és szerintem a lemez visszatükrözi tökéletesen

– mondta.

Cameron Crowe, Harry Styles és Jeff Bhasker

Őszintén szólva, ezt nem is tudtam. Kicsit elszomorodtam! De értem én, ez Hollywood

– nevet Styles.

A kedvenc dalom az albumomról az utolsó, a From the Dining Table. Ez a legszemélyesebb, így, talán a kedvencem is. Nem gondolom, hogy minden felvételnek mélynek kell lennie, ám fontos, hogy legyen pár, ami fontos számodra, és az érzelmeidet tükrözi. Nem gondoltam, hogy képes vagyok ennyire őszinte lenni egy dalban, és nagyon büszke vagyok rá.

Harry emellett elárulta, hogy az Ever Since New York nem egy szakítós dal, ahogy sokan feltételezték, hanem – számára – arról szól, amikor egy rossz hírt kapott egy szerettétől (gondolva itt Robinra). Emellett napokig „kibírja”, hogy ne használja a mobilját, így Twitterre és Instagramra is csak havonta párszor néz fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek