Starity

7 hely, ahol tilos fényképezni

2017. szeptember 20. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Az internet világában már annyira hozzászoktunk ahhoz, hogy mindent megörökítünk, hogy sokszor rácsodálkozunk, ha valahol megtiltják a fényképezést. E korlátozás ellen való vétés azonban nem ajánlott bizonyos helyeken, ugyanis akár letöltendő börtönbüntetéssel is sújthatnak minket.

hirdetés

Amszterdam, Hollandia

A Piros Lámpás Negyedet valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni, hiszen világszerte híres bordélyházairól, festői szépségű csatornáiról és kávézóiról, ám a helyi üzletek tulajdonosai kifejezetten utálják, ha a turisták az ablakokban álló prostituáltakat fotózzák. Ezen a területen érdemes a táskádba rejtened kamerádat, máskülönben elkobozhatják azt, rosszabb esetben pedig fizikai megtorlásra is számíthatsz.

Hollandia

Dél-Korea

Ebben az országban tilos úgy fotózni az ott élő lányokat, nőket, hogy azok beleegyezését kérnéd – ez a nyilvános helyeken történő képkészítésre is igaz. E szabály figyelmen kívül hagyása szexuális agressziónak minősül, ami 10 millió won (~ 2.2 millió forint) pénzbírságot és legfeljebb öt év börtönbüntetést vonz maga után.

hirdetés

Dél-Korea

USA

Az Egyesült Államokban jóval lazábban veszik a fotózás témakörét, ám ott sem árt vigyázni, ugyanis könnyűszerrel bajba kerülhetsz, ha engedély nélkül készítesz képet valakinek az ingatlanjáról. A problémák elkerülése végett, lehetőség esetén érdemes mindig megkérdezni a tulajdonost, nem bánja-e, ha lefényképezed az otthonát, és ne mulassz el figyelni a tiltó táblákra.

USA

Egyesült Arab Emírségek

Helyi babonák miatt sok helyen tilos kamerát használni az Emírségekben, így ha itt jársz, mindig nézz körül, nem látsz-e az adott helyen figyelmeztetést a fényképezésre vonatkozóan. Ha ugyanis olyan helyen fényképezkedsz, ahol nem szabadna, akár be is börtönözhetnek, nem is beszélve az átlagosan 1361 dollárra (~ 340 ezer forint) rúgó pénzbírságról. Egy kis útmutatóként eláruljuk, hogy tilos fényképezni a kormányzati épületekben, egyes hidakon és a sejkek palotáiban, illetve ezen épületek környékén. 

Egyesült Arab Emírségek

Észak-Korea

Ha ebbe az országba utazol, készülj fel arra, hogy minden tevékenységgel és alapvetően a viselkedéssel kapcsolatban szigorú szabályrendszer él, ami azt jelenti, hogy jóformán semmit nem csinálhatsz engedély nélkül. Például a hoteledet sem hagyhatod el idegenvezető nélkül, és a jóváhagyása nélkül nem készíthetsz képeket semmiről városnéző körutatok során. 

Észak-Korea

Anglia

Ugyan amatőr fotókat jóformán bárhol ellőhetsz Angliában, mivel a britek viszonylag elnézőek a fényképezés szerelmeseivel szemben, ám érdemes tudnod, hogy amennyiben képeidet kereskedelmi célra szeretnéd használni a későbbiekben, úgy rendelkezned kell ehhez engedéllyel. Például a Trafalgar téren és a Parlament terén csak London polgármesterének jóváhagyásával készíthető felvétel.

Anglia

Japán

Japánban tilos bizonyos templomokat és szobrokat megörökíteni, mert úgy tartják, hogy ezzel megzavarod a szellemeket. Ezen a linken tájékozdhatsz arról, melyek azok a helyszínek, ahol egyáltalán nem lehet fényképezni, illetve fel vannak tüntetve azok is, ahol az év bizonyos részében, limitált ideig és engedéllyel ugyan, de szabad.

Japán

via Bright Side

  twitter 
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek