Starity

Ákos az illegális letöltőoldalak ellen

2010. október 26. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hazai warezközösség egyik újabb nagy csapása az október 23-ai nagyrazzia volt, melynek keretében pár SMS-letöltő és FTP-oldal került a rendőrök markaiba. Ákos a tőle megszokott őszinteséggel reagált.

hirdetés
Ákos az illegális letöltőoldalak ellen

Az ASVA.info szerint a lefoglalt szervergépeket a ProArt (Szövetség a Szerzői Jogokért Egyesület) feljelentésére, a Budapesti Rendőrfőkapitányság kiküldött egységei foglalták le.

A weboldalak üzemeltetői szerint ezt a „hirtelen csapást” az váltotta ki, hogy Kovács Ákos legújabb albuma, A katona imája október 20-án került a boltokba és – hamarosan – a különböző fájlcserélő site-okra, amit az énekes nem nézett jó szemmel: ő maga tett feljelentést.

Egyébként Ákos az illegális fájlcsere legnagyobb ellensége hazánkban; már 2000-től voltak kisebb-nagyobb kirohanásai az akkortájt épp csak megszülető zeneletöltéssel foglalkozó oldalak ellen.

Eme állítást bizonyítja maga Ákos, kinek weboldalán CD-ket és DVD-ket árul, valamint csengőhangokat – érdekes módon az albumaiba még véletlenül sem lehet belehallgatni. Új albuma 4000 Ft-os áron kapható, miközben ezért a pénzért 5 hónapnyi Last.fm előfizetést lehet vásárolni, több milliós adatbázissal rendelkező zeneszámokhoz lehet törvényesen hozzáférni.

Ákos már 6 hónappal ezelőtt is nyilatkozta, hogy az efféle oldalakat be kellene zárni: „Ha választani kell az olcsó grillcsirke és az ingyengrillcsirke között, akkor az ingyengrillcsirkét választja a tisztelt felhasználó, nem is lehet ezt felróni neki. Meg kell szüntetni az ilyen nem legális és ingyenes forrásokat.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek