Starity

Klippremier: Hallatar ft Heike Langhans – My Mistake

2017. október 21. 12:12   |   Szerző: Laureen

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Juha Raivi idén hívta életre a Hallatart, amely projekt első lemeze október 20-án kerül boltokba, tegnap pedig új kisfilmmel rukkolt elő a formáció.

hirdetés

Mint ismeretes, a finn Juh Raivio a Trees of Eternityben dolgozott együtt élettársával, a tavaly 39 évesen, rákbetegség következtében elhunyt Aleah Stanbridge-dzsel. 

A Hour Of The Nightingale albummal neki állított emléket Juha, aki szerelme halála után súlyos depresszióba zuhant és úgy érezte: nem tudja folytatni a zenélést. Azonban később erőre kapott a rajongóktól érkezett levelektől, és biztatásoktól:

Szeretett társam, Aleah Stanbridge tavaly áprilisi halála után összegyűjtöttem az írásait, dalszövegeit és verseit, hogy biztonságban tudjam őket és a szívembe őrizhessem. Körülbelül egy hónappal életem legsötétebb napja, 2016. április 18-a után tudtam, hogy kézbe kell vennem a gitáromat, hogy alkossak valamit, különben teljesen elpusztulok. És akkor valami felbukkant a sötétből, megírtam a zenét a Hallatar-albumhoz egyetlen hét alatt. Nem sok mindenre emlékszem abból a hétből, ahogyan egyetlenegy napból sem, mialatt a zenét szereztem. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy amikor elmélyültem a zeneszerzésben, megígértem magamnak, hogy bármilyen zene is jön ki belőlem, nem fogok rajta változtatni utólag semmit. Csak az számított, hogy a zenék örökre megmaradjanak olyan formában, ahogyan megszülettek...

Ekkor került a képbe a HIM volt dobosa, Gas Lipstick és az Amorphis énekese, Tomi Joutsen –utóbbi csapattal Aleah többször is dolgozott együtt. Heike Langhans, a svéd Draconian frontlánya nagyon jó barátságot ápolt Aleah-val, így nem volt kérdés, hogy az egyik szerzeményben ő is énekelni fog. Ez lett a My Mistake című dal, amelynek felvételeiről Juha így mesélt:

A My Mistake című klipet két igen szeles őszi napon át forgattuk Finnországban és Svédországban. A svédországi részeket Heikével rögzítettük Aleah kedvenc helyein és az egyik lovával. Tényleg éreztük Aleah jelenlétét az októberi szélben és érezzük, hogy ez a kapcsolat jelen van a videóban is. Elvégre ez a klip a két világ közti kapcsolatról szól. A halál sosem igazán a vég, csak átjáró a két világ között. Nincs semmi, amit a szeretet ne tudna nyitva tartani.

Heike Langhans nagyon jó barátnője volt Aleah-nak – ő énekel az új videóban

A klip már látható a YouTube-on, a No Stars Upon The Bridge című nagylemez pedig pénteken kerül a boltokba. Aleah posztumusz lemezén is dolgozik Juha, amely várhatóan jövő évben jelenik majd meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek