Starity

Gasztrosztárok

2017. december 03. 14:02   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gasztronómia fogalma lényegében a kultúrából, az ételekből és a tudományból tevődik össze. Ehhez természetesen hozzátartozik a felszolgálás művészete, a tökéletes terítés és az étkezés kultúrája is. De vajon gondolkoztunk-e már azon, hogy kik számítanak a világ legjobb szakácsainak?

hirdetés
Gasztrosztárok

Az biztosan egy szubjektív dolog, hogy kinek mi a legjobb, hiszen természetesen mindenki mást tart jónak. Aki viszont kicsit is ismeri a gasztronómia világát, annak biztosan nem fogok újat mutatni a legismertebb külföldi séfek listájának szereplőiről. Lássuk a három legkedveltebb és legnépszerűbb séfet!

Gordon Ramsay

Amit tudunk róla, hogy skót nemzetiségű, szakács és igen kedvelt média személyiség. A szakmájában az egyik legjobb, ez a több számból álló Michelin-csillag gyűjteménye is bizonyítja.

Nem csak profi séf, hanem mára igen népszerű média szereplő is, hiszen Facebook-on közel 8 millió követője van és Instagram profilja is igen felkapott. Népszerűségét leginkább show műsorainak köszönheti, bár sokak szerint első benyomásra kimondottan unszimpatikus a viselkedése, arrogáns stílusa pedig sokakat nagyon zavarja. Ami biztos, hogy ez a fickó érti a dolgát, a főzést mindig különleges módon közelíti meg, nem szereti a hagyományos dolgokat. Receptjei mindig pontosan, kimértek és precízek, ám néha már-már í túl bonyolult kategóriába tartoznak.

Jamie Oliver

Közel 7 millió követőjének köszönhető, hogy elég nagy népszerűségnek örvend. Sokan különösen azért kedvelik őt, mert folyamatosan azt hangoztatja és azon dolgozik, hogy az iskolai menza kosztot lecserélni valami gusztusosabb, ízletesebb és táplálóbb ételre. Jamie-t szó szerint az egész világ ismeri és ezzel ő is lett a világ egyik leggazdagabb séfje, vagyona körülbelül 240 millió dollár.

Ami szuper benne, hogy sok embernek bejön az, amit csinál, receptjei és életmód tanácsai ugyanis rengeteg britet rávett arra, hogy változtassanak táplálkozási szokásaikon és átváltsanak az egészséges életmódra. Jamie Oliver „30 perces ételek” című könyve a legeladottabb receptes könyv lett Nagy-Britanniában. Sokszor hangoztatja, hogy kedvence abszolút az Olasz konyha, egyik kedvenc étele a Lasagne, ezért természetesen többször is dolgozott olasz étterembe és nászútját is Olaszországban töltötte. Lassan 10 év telt el azóta hogy megnyitották Jamie’s Italian étteremláncot, így több mint 30 étterembe van világszerte.

Hugh Fearnley

Ki ne ismerné a River Cottage sorozatot? Ő igazi egyszerű falusi hangulatot teremt meg főzés közben, mozgalmaival, az étel és az élet szeretetével egyaránt sok ember nagy kedvence ez az egyszerű fickó. Mozgalmai közül a legismertebb a Termelj magadnak mozgalom, a tanyasi csirke és a halak védelme mozgalom volt. Sajnos a mai globalizált világnak köszönhetően törekvései sajnos nem hozták meg a tervezett eredményt. Aki az egyszerű, letisztult ételek elkészítését kedveli, az mindenképp keresse fel Hugh Fearnley receptkönyveit, hiszen nagyon jó, ízletes, egyszerű ételeket ismertet meg velünk.

Hugh nem csak beszél, de életvitelével maximálisan képviseli a vissza a természetbe 21. századi forradalmat. Például kevesen tudják azt is róla, hogy életútjának felén egy hirtelen gondolat után elhagyta Londont és egy valódi tanyára költözött. Ekkor vette a fejébe, hogy ettől a naptól kezdve mindent saját magának fog előállítani, a tejtermékektől kezdve, a zöldségeken át egészen a húsokig. Természetesen ő is a nulláról indult, de fogadta a hozzáérők véleményét és tanácsait, ennek köszönhetően sok év elteltével is megmaradt birtoka, sőt idő közben ez többszörösére is nőtt!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek