Starity

25 éves a Vissza a jövőbe trilógia

2010. október 28. 19:07   |   Szerző: AMaya

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén ünnepli 25 éves évfordulóját a Vissza a jövőbe című trilógia. Újraforgatták az 1985-ben készült mozifilm beharangozó előzetesét a 25 évvel idősebb Michael J. Foxszal.

hirdetés
25 éves a Vissza a jövőbe trilógia

Hogyan kezdődött?

1985. október 25-én Dr. Emmett Brown tudós befejezte az időgépet, az első útja előtt lelövik a terroristák. Barátja, a fiatal Marty McFly az időgéppel menekülve véletlenül visszakerült 1955-be. Így kezdődött Steven Spielberg és Robert Zemeckis filmje.

A folytatást 1989-ben, a harmadik részt 1990-ben mutatták be. A filmek kultuszfilmmé váltak, az első rész Oscar-díjat nyert.

Az 25 éves évforduló alkalmából kockáról kockára újraforgatták az 1985-ben készült trailert a 25 évvel idősebb Michael J. Foxszal.

Az ünnepségről egy riport megtekinthető a TV2 oldalán.

Mi lett a főszereplőkkel?

Christopher Lloyd, Lea Thomson és Michael J. Fox még ma is aktív.
Michael J. Fox 30 éves korában kiderült, hogy fiatalkori Parkinson-kórban szenved, de azóta is vállal kisebb szerepeket, szinkronhangokat. Jelenleg adományokat gyűjt a Michael J. Fox Parkinson Alapítvány részére, melynek célja a Parkinson-kór gyógymódjának kutatása.

A híresztelések szerint Bob Gale irányításával készülőben van a Vissza a jövőbe számítógépes játék, mely karácsonyra már az üzletekben lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek